Wedstrijd Paardrijden Gehandicapten

HOLTEN – De Stichting Paardrijden Gehandicapten (SPG) Rijssen-Holten e.o. organiseerde afgelopen week een dresssuurwedstrijd. De SPG heeft de thuisbasis op Manege Snorrewind, waar de vereniging vier lessen op de woensdag en zaterdag rijdt.

In samenwerking met de speciaal opgeleide instructeurs van Snorrewind en de vrijwilligers reden de deelnemers in kleine groepjes een proef, die afgestemd was op het niveau van de ruiter. Jurylid èn SPG-instructeur Johan Bronsvoort beoordeelde de ritten van de ruiters en deelde naderhand op passende wijze de protocollen, diploma’s en medailles uit.

“Paardrijden geeft gehandicapten niet alleen de mogelijkheid met dieren bezig te zijn, ze oefenen ook met intermenselijke contacten. Het versterkt hun gevoel van zelfstandigheid en eigenwaarde. Daarbij stimuleert het ademhaling, spierkracht, reactievermogen, concentratie en doorzettingsvermogen. En uiteraard is het bijzonder goed voor conditie en bloedsomloop”, lichtte Bronsvoort het paardrijden voor de gehandicapte medemens toe. Op Snorrewind worden de ruiters met behulp van een opstapbrug of tillift te paard geholpen en indien nodig, zit achter de ruiter een kundige vrijwilliger. Ook naast ruiter en paard lopen vrijwilligers mee. De lesgroepen gaan regelmatig een buitenrit maken op de rustige paarden van de manege.

De Stichting Paardrijden Gehandicapten Rijssen-Holten e.o. kan nog op de woensdag- en zaterdagmiddag helpers gebruiken. Ook nieuwe ruiters zijn van harte welkom op de SPG bij Manege Snorrewind Markelo. Meer informatie op http://www.snorrewind.nl/spg .

Reacties zijn gesloten.