Vrijwilligers maken het verschil bij de Avond4Daagse Holten

0

Evenementen kunnen niet zonder vrijwilligers. Dat geldt ook voor Avond4Daagse Holten. Om al die enthousiaste wandelaars vier dagen lang een mooie wandelervaring te bezorgen, zijn per dag rond de 25 tot 30 vrijwilligers nodig. De voorbereiding voor dit evenement verzorgt een kerngroep van 9 vrijwilligers. Zij beginnen meteen na de Avond4Daagse al met de werkzaamheden voor de volgende editie. Routes bedenken, sponsoren benaderen en alle praktische zaken regelen, zoals vergunningen en een calamiteitenplan opstellen. Maar het evenement draait vooral op de mensen die tijdens de vier dagen zelf veel werk verzetten.

Birgit Grobben is een van de vrijwilligers die tijdens de Avond4Daagse Holten op een of meerdere avonden actief is: “Afgelopen jaar bracht ik alle andere vrijwilligers koffie en thee”, vertelt ze vol enthousiasme. “Dat vond ik zo leuk, dat ik nu in de kerngroep zit! Het is leuk om zo met mensen in contact te komen die je anders misschien niet zo gauw zou spreken en dat is top.”

Wisseling in de wacht
Dit jaar heeft het kernteam afscheid genomen van twee initiatiefnemers van het eerste uur: Daphne de Jong en Mirjam Schreuders. Daphne kwam drie jaar met het idee van dit mooie event en was met enorm veel energie en enthousiasme de trekker en het gezicht. Voor haar werd het tijd om het stokje over te dragen en zich vol te richten op haar eigen bedrijf. Mirjam Schreuders was drie jaar verantwoordelijk voor alle communicatie en teksten. Ook Herma Altena, die het derde editie heeft ondersteund, stopte. De dames worden enorm bedankt voor hun inzet en ze mogen trots zijn dat er mede dankzij hen een mooi evenement staat dat niet meer uit Holten is weg te denken.

Ook vrijwilliger worden?
Wilt u ook vrijwilliger van de Avond4Daagse Holten worden? Er zijn altijd mensen nodig! Meld je aan via http://www.avond4daagseholten.nl bij het tabje Vrijwilligers. Aanmelden als deelnemer kan ook nog steeds via de website.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.