Vrijwillige Thuiszorg beloont zorgvrijwilligers en huldigt jubilarissen!

HOLTEN / HELLENDOORN – Het jaarlijkse vrijwilligersuitje van de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, heeft plaats gevonden bij restaurant Tante Stoof in Hellendoorn.

De Vrijwillige Thuiszorg werkt als informele zorgorganisatie in 10 gemeenten in Overijssel waaronder de gemeente Rijssen-Holten.

De directeur, Ina Hoogsteder-Dekker, was verheugd over de grote opkomst. Van de in totaal ca. 800 zorgvrijwilligers waren 160 uit diverse gemeenten aanwezig. Zij bedankte de zorgvrijwilligers voor de enorme inzet. “We bewonderen jullie en stellen het zeer op prijs dat jullie je belangeloos inzetten voor zorgvragers en mantelzorgers zodat ze de zorg langer kunnen volhouden en minder overbelast raken. Vrijwilligerswerk is goed doen voor een ander, niet omdat je er gelukkiger van hoopt te worden, maar omdat het welbevinden van die ander je oprecht aan je hart gaat”.
We zien gemotiveerde zorgvrijwilligers en het mooie ervan is dat als die motivatie echt is je er uiteindelijk zelf ook gelukkiger van wordt. We zijn trots op jullie, aldus Ina.

Het doel van de avond was ook elkaar;  ontmoeten, tegenkomen, aantreffen, samen beleven en ervaringen delen. Volop was daar gelegenheid voor tijdens het overheerlijke etentje. Dankzij sponsoring van Tante Stoof, konden we genieten van een groot aantal heerlijke kleine gerechten.  En  werden we vermaakt door een goochelaar.

Op deze avond werd ook nog onder de aandacht gebracht dat door alle veranderingen in de zorg een steeds groter beroep op mantelzorgers en zorgvrijwilligers wordt gedaan. Dus ook op de Vrijwillige Thuiszorg. Gelukkig kan de organisaties rekenen op een trouwe groep zorgvrijwilligers waarvan een groot aantal al langer dan 10 jaar “in dienst”zijn. Speciaal werden de jubilarissen van dit jaar gehuldigd. (zie foto).

Vanwege de stijgende zorgvragen heeft de Vrijwillige Thuiszorg NU en in de TOEKOMST steeds meer zorgvrijwilligers nodig.  U kunt zich aanmelden via telefoon: 0548 63 88 30 of via [email protected] Kijk ook eens op de website: http://www.vrijwilligethuiszorg.nl. U kunt rekenen op goede scholing, begeleiding, waardering en andere faciliteiten zoals verzekering.

Reacties zijn gesloten.