Verrassende theateracts en muziekoptredens op Uutmarkt

0

HOLTEN – opent zaterdag 7 september haar culturele seizoen met de Uutmarkt.

Het Kulturhus en de Smidsbelt zijn omgetoverd tot één groot cultureel en culinair festival. Na het succes van vorig jaar staan er ook dit jaar weer acrobaten, theateracts, live muziek en vele kinderactiviteiten op het programma. De Uutmarkt is van 16.00 tot 23.00 uur, toegang is gratis.

Het begint voorzichtig een traditie te worden in Holten; dit jaar is de tweede editie van de Uutmarkt Holten, de aftrap van het culturele seizoen. ‘Vorig jaar organiseerden we het  festival voor het eerst. Dat viel zo goed bij het publiek, dat we dit jaar voor een vervolg gekozen hebben’, aldus Jeroen de Kok, manager Kulturhus. ‘Een hele uitdaging omdat we het publiek natuurlijk weer willen verrassen. Er staan dan ook veel nieuwe en verrassende acts en optredens op het programma. Dit mede dankzij de samenwerking met Kunsten op Straat, de Holtense horeca en de vele vrijwilligers die mee helpen’.

Mee op groene loper
Om 16.00 uur gaat de groene loper uit en kun je mee op verrassingstocht door het Kulturhus. Hier krijg je alvast een voorproefje van de theatershows en kun je je boeken laten taxeren door Jos Wijnhoven, boekentaxateur van het jaar. Ook is er een heel Afrikaans dorp met een leuke fairtrade markt en een optreden van koffiekunstenaar Dennis Moulet, speciaal voor de Uutmarkt uit Frankrijk overgekomen.  Langs de groene loper word je verder verrast door hilarische theateracts en kun je dansen in de ‘Stille disco’. Voor de verrassingstocht over de groene loper zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Vooraf een gratis ticket reserveren is verstandig en voorkomt teleurstellingen. De gratis tickets bestel je eenvoudig online op http://www.kulturhusholten.nl.

Kinderactiviteiten
Voor de kinderen is er bij de kerk een groot Kinderverkeersplein. Hier leren ze alles over veiligheid en kunnen ze hun rijbewijs halen. Dit Kinderverkeersplein is in samenwerking met de politie, brandweer, gemeente en Veilig Verkeer Nederland. Even verderop in de Tuinstraat staan een reuze stormbaan waar kinderen zich lekker uit kunnen leven. En rond 18.30 is op de Smidsbelt de speciale kindervoorstelling ‘Molenmuis’.

Straatopera en live muziek
Op het Smidsbelt kun je naast lekker eten en drinken, ook genieten van live muziek. Aan het begin van de avond is de spectaculaire Straatopera ‘Molen, Wind en Water’ met 28 zangers, 8 musici en de fanfare van HMV. Tevens staat Duo Musa op het avondprogramma . Vorig jaar waren trokken zij veel belangstelling met hun knappe acrobatische acts en nu zijn ze terug met hun nieuwe show. De Uutmarkt wordt afgesloten met 12Dance, een hippe combinatie van liveband en DJ.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.