Uitstel nieuwbouw in Holten

0

HOLTEN – Achter restaurant Vosman aan de Oranjestraat in Holten moeten vijf seniorenwoningen verrijzen. Het huidige zalencomplex wordt dan gesloopt, het restaurant blijft staan.

De gemeente Rijssen-Holten vindt dit een prima plan, maar kan toch nog niet groen licht geven voor de vijf nieuwe huizen. De gemeente weet namelijk nog niet hoeveel woningen het mag bouwen in de komende jaren (tot 2020) en waar die huizen dan moeten komen. De gemeente en provincie Overijssel moeten het hier eerst over eens worden.

Rijssen-Holten ging er tot enkele maanden geleden vanuit dat het in de komende elf jaar in totaal 2700 woningen mocht bouwen in de gehele gemeente. Maar in de Omgevingsvisie liet de provincie weten dat Rijssen-Holten het moet doen met 1700 woningen. “We hebben nu in Holten en Rijssen meer ruimte om te bouwen dan volgens de Omgevingsvisie is toegestaan”, zegt burgemeester Koelewijn. “Nu wil een particulier vijf woningen bouwen.

Dat staat op gespannen voet met ons woningbouwprogramma. Daar zijn wij nog niet uit met de provincie en daarom wijzen wij dit plan nu af. Maar wat ons betreft is het niet definitief.” Volgens Koelewijn wordt dit plan voor vijf woningen meegenomen in planning van de gemeente. Als blijkt dat er met deze vijf huizen niet te veel wordt gebouwd in Rijssen-Holten, staat de gemeente welwillend achter het plan. Een ander gevolg van deze onzekerheid over het aantal te bouwen woningen komt tot uiting in de Holtense nieuwbouwwijk De Liesen. Daar worden voorlopig minder gebouwd dan gepland.
(bron Stentor)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.