Uitslag enquête onder inwoners Rijssen-Holten, “koopzondag ja!”

1

Ruim 4000 inwoners uit Rijssen-Holten hebben deelgenomen aan een poll over de koopzondag, deze poll was een initiatief van de VVD Lokaal Rijssen-Holten. Dat ruim 4000 mensen hun mening hebben gegeven zegt iets over het onderwerp, het leeft onder de inwoners van Rijssen-Holten. Op 19 januari is hier een persbericht aan gewijd waarin een tussenstand is gegeven van deze koopzondag poll. Na dit persbericht was er een ware run op de poll zowel in Rijssen als Holten, waarbij het tussentijds resultaat behoorlijk werd gewijzigd. De poll is nu gesloten, tijd voor de eindbalans.

Van de deelnemende inwoners uit Rijssen geeft 57% aan voor de koopzondag te zijn en de deelnemers uit Holten met een percentage van 81%. Frans Noordam, lijsttrekker van VVD Lokaal: “Wij zijn verheugd vanwege het feit dat zoveel mensen mee hebben gedaan aan deze poll. Frans Noordam vervolgt: “Daarnaast begrijpen wij ook wel dat dit onderwerp voor reuring zorgt, maar wij willen ook bij dit onderwerp ons oor te luister leggen bij de inwoners om te kunnen peilen, wat vinden onze inwoners er nu echt van.” Van de winkeliers uit Holten was de mening al bekend, zij zijn voorstander van de koopzondag. Nu blijkt dat de meeste deelnemers aan de enquete de mening van de winkeliers delen. Voor VVD Lokaal betekent dit met de verkiezingen voor de deur, dat de partij zich gesterkt weet in haar al jarenlange bekende standpunt, de koopzondag moet kunnen. Duidelijk is ook dat een deel van de inwoners uit Rijssen niet heeft willen of kunnen deelnemen aan de enquête.

Gelet op de uitslag lijkt kernenbeleid het beste antwoordt op de vraag, hoe gaan we dat in Rijssen-Holten regelen? Uiteraard zal dit pas kunnen plaatsvinden na de verkiezingen.

Noordam “het woord is nu aan de kiezer, zij bepalen op 21 maart wie hun stem krijgt, we hopen als VVD Lokaal dat wij met dit onderwerp naar de kiezer toe duidelijk gemaakt hebben wat wij vinden en willen.”

1 reactie
 1. Sietze zegt

  Dit is weer typisch misbruik van getallen en rekenen. Eerste vraag is: hoeveel mensen uit Holten
  deden mee? Als dat er slechts 800 zijn, dan kom je al gauw aan 81 %.
  Kortom: dit zegt niets!!! Laat de VVD eerst maar eens vermelden hoeveel mensen
  hebben gereageerd en hoe Dan ben je oprecht en eerlijk. En juist dat is de VVD de laatste
  jaren niet!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer