Uitgaansmiddag voor alleenstaande vijftig plussers

HOLTEN – Iedere 1e zondagmiddag van de maand organiseert relatiebemiddelingsbureau Dating Oost een gezellige middag voor actieve 50+ singles. Zo ook zondag 4 september op het overdekte terras van de bistro van Outdoors Holten. “Vooraf aanmelden of een lidmaatschap is niet nodig”, legt matchmaker Getty Schepers uit. “Precies 12 jaar geleden startten we met dit initiatief voor singlesparty’s, naast onze dagelijkse relatiebemiddelingswerkzaamheden, voor de alleenstaande 45-plussers. We wilden iets leuks organiseren wat ook te bezoeken was voor niet-leden. Nog steeds blijkt na al die jaren dat er behoefte aan is, want niet iedereen wil daten, maar wel eens uitgaan. April jl. zijn de uitgaansmiddagen erbij gekomen, bewust gekozen voor de doelgroep alleenstaande 50-plussers. Er kwam de laatste plots veel vraag van ouderen, want men zit vaak alleen op de zondagmiddag, was de ‘klacht’. Dat is best verdrietig. We doen geen spelletjes of andere activiteiten. Het is gewoon gezellig uitgaan, kletsen, kennis maken met andere singles, koffie, lachen, lekker buiten zitten en borrelen met elkaar.”

Bijna 60% van de alleenstaanden voelt zich vaak eenzaam, blijkt na onderzoek van de website volksgezondheidenzorg.info. “Wij merken dit ook uit de intakegesprekken bij inschrijving voor persoonlijke bemiddeling. Men ‘klaagt’ hier niet over bij de kinderen. Ze zijn al lang blij dát de kinderen komen, ook al is dit maar één keer per week. Vandaar dat wij uiteindelijk ook met de uitgaansmiddagen zijn gestart. En dat er behoefte aan is blijkt wel uit de bezoekersaantallen. Er zijn, vanaf de start, iedere 1e zondagmiddag van de maand, gemiddeld vijftig bezoekers. Dat is een geweldig aantal. En je ziet ze ook terugkomen. Er ontstaan vriendschappen, maar ook vriendenclubjes die samen weer wat afspreken, heel fijn is dat. Dat is ons doel.”

Zondagmiddag 4 september 2016 op het terras, of in de bistro bij slecht weer, van Outdoors Holten, Langstraat 6. Entree 22,50 inclusief 2 koffie, 2 consumpties en de gehele middag heerlijke hapjes. Vooraf aanmelden is niet nodig! Nette kleding gewenst. Meer informatie http://www.DatingOost.nl of 0546-492899.

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer