Twaalfde Groot Dictee Rijssen-Holten

HOLTEN – Donderdagavond 8 december leest touwambtenaar Jenny Voortman het 12e Groot Dictee Rijssen-Holten voor. Het dictee wordt, net als vorig jaar, gehouden in Parkgebouw Rijssen en is geschreven door Margreet Koster van Text & Event. Deelnemers kunnen zich vanaf nu aanmelden.

Vanaf 19.30 uur proberen de deelnemers een ballonvaart, beschikbaar gesteld door De Persgroep Nederland, en eeuwige roem te veroveren. Wie eindigt op de tweede of derde plaats wordt ook in het zonnetje gezet.
Net als vorig jaar is er sprake van een invuldictee, zodat zowel het dictee als het nakijken vlot verlopen. Alleen het aantal fouten van de prijswinnaars wordt bekend gemaakt, zodat van ‘afgaan’ geen sprake is.

Inschrijven kan via de website van de Bibliotheek Rijssen-Holten. Er is voldoende ruimte voor veel publiek en ook middelbare scholieren zijn van harte welkom in het Parkgebouw Rijssen.

Kinderen van groep 7 en 8 van basisscholen uit de gemeente strijden ‘s middags om 16.00 uur tegen elkaar om een plekje in de provinciale finale van het Junior Dictee. Zij buigen zich over een dictee, eveneens gemaakt door Margreet Koster, dat wordt voorgelezen door Hennie Wijkamp van toneelgroep Puur.

De organisatie van de dictees is in handen van
Bibliotheek Rijssen-Holten, Gemeente Rijssen-Holten, Rijssens Nieuwsblad, Text&Event en Parkgebouw Rijssen.
De prijzen worden beschikbaar gesteld door het Rijssens Nieuwsblad (hoofdprijs), Readshop Rijssen, Heutink, boekhandel De Poort en boekhandel Heusinkveld.

Reacties zijn gesloten.