Toneelgroep COV speelt “Gewoon te gek!”

HOLTEN – Als de blaadjes weer van de bomen vallen en het ’s avonds weer vroeg donker begint te worden dan hoeft dat niet te betekenen dat u zich zult vervelen.

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober speelt Toneelgroep COV uit Holten namelijk weer een te gek blijspel in De Kandelaar. Traditioneel kan het publiek weer genieten van een avondje vol met humor en verzorgd spel. “Gewoon te gek” is een eigentijds blijspel geschreven door Ton Davids.

Zijn stukken worden gekenmerkt door uitdagend toneel met moderne thema’s en een gezond portie humor. Vooral met dat laatste weet COV wel raad. De spelers komen zowel uit Holten als Rijssen. Met Gerrit Aanstoot, Lianne Jongsma, Johan Abbink, Bart Lubberdink, Addie ter Steege. Antoinette Hakim, Jan Paalman en Erna Nijkamp staat er een ervaren en gedreven groep op het toneel.  

Gewoon te gek!
In huize Van Speijkstraat wonen vier ex-psychiatrische patiënten. Lisette, Femmie, Isar en Bram hebben stuk voor stuk een rare gewoonte. Zo heeft Femmie last van een obsessie, probeert Bram biologische groenten te verbouwen en Lisette wil kunstenares woren. Isar observeert en voorziet dit alles van cynisch commentaar. Het is duidelijk dat de bewoners nog niet helemaal klaar zijn voor de “normale” maatschappij.

Gelukkig is daar Toos, de sociotherapeute. Zij probeert de mensen te begeleiden. En ze doet erg vaak te goed haar best. Het ziet er naar uit dat de geldkraan wordt dichtgedraaid en de bewoners weer terug naar een inrichting moeten. Om dat te voorkomen geeft Toos duidelijke instructies hoe de bewoners zich moeten gedragen als de wethouder komt, maar deze betutteling schiet hun in het verkeerde keelgat. Ze besluiten het heft in eigen handen te nemen en bezorgen de wethouder en Toos een avond om niet snel te vergeten. Hierbij krijgen ze onverwachte hulp van hun nieuwe buren.

Dat het amateurtoneel de laatste jaren weer in de lift zit bewijst het succes van de vorige voorstellingen van COV die allen uitverkocht waren. Ook de stukken van andere toneelverenigingen uit de regio zijn steevast uitverkocht. Het wordt dan ook aangeraden te reserveren voor de voorstellingen. Dat kan via de website http://www.toneelgroepcov.nl. Bellen kan natuurlijk ook: 0548-363503 (Jongsma). Kaarten kosten € 6,- en dat is inclusief een kopje koffie of thee vooraf aan de voorstelling.

“Gewoon te gek!” Uitvoering: Toneelgroep COV Holten, regie: Francis Stam, vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober in De Kandelaar (Stationsweg 4) te Holten. 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer