voor Holten, door Holten

Toertocht over Holterberg

0

Holten – Wielervereniging Holten houdt zondag 27 april vanaf sporthal ’t Mossink de Holterbergtoer. Het is een toertocht die zich mag verheugen in een meer dan normale belangstelling. Het hoge kwaliteitsniveau van de tocht betekent dat de Holterbergtoer ook dit jaar weer voldoet aan de 2-sterrennorm van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) 

Er zijn dit jaar weer geheel nieuwe routes uitgestippeld en er kan gekozen worden uit een 80, 100 of 150 kilometer lange route. Alle afstanden zetten eerst koers naar de 10% steile Motieweg. De deelnemers worden tijdens het beklimmen van deze kuitenbijter op de foto gezet en nadien kan men deze bestellen.
Aan het einde van de Motieweg is er een splitsing, de 80 kilometer gaat rechts af en daalt weer af naar Holten waarna er koers wordt gezet richting de Rijsserberg en Holllands Schwarzwald nabij Rijssen. 
De 100 km en 150 km gaan na de Motieweg links af over de heuvelachtige Toeristenweg die Holten met Nijverdal verbindt. Hierbij wordt ook de steile Diepe Hel beklommen..Vlak voor Rijssen komen de routes weer samen.

Na de heuvels rond Rijssen is er weer een splitsing. De 80 km en 100 km gaan naar de rust ten oosten van Enter. De 150 km gaat via de Apenberg naar de rust bij herberg “de Pot” nabij Markelo. De fietsers van de langste afstand gaan hierna via de Herikerberg en prachtige binnenwegen in de buurt van Goor, Hengevelde, Delden, Borne en Almelo ook naar de rust ten oosten van Enter.
 
Het laatste deel van de tocht lopen alle routes weer samen. Hierbij staat als toetje de Toeristenweg door het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug weer op het menu, maar nu van Nijverdal richting Holten. 
 
Ook na afloop van deze tocht van de Wielervereniging Holten kunt u gebruik maken van de douches in de sporthal.

Er kan van 7.30 uur tot 10.00 uur gestart worden vanaf sporthal ’t Mossink aan de Keizersweg in Holten. De deelnamekosten bedragen 3 euro voor de 80 kilometer en 3,50 euro voor de andere afstanden. Niet NTFU-leden betalen 1 euro extra t.b.v. een dagverzekering. Een herinnering is tegen meerprijs verkrijgbaar.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.