Theaterspektakel Holten

0

Holten – Nog één week en het theaterspektakel David wordt opgevoerd op de Kalfstermansweide in het centrum van Holten.

Momenteel neemt de spanning toe.  350 spelers, dansers, zangers e.d. oefenen zich o.l.v. Dolf Moed en Tom Meulman een slag in het rond om alles vloeiend te laten verlopen op de dagen van de uitvoering.  De inzet die daarbij ten toon wordt gespreid is hartverwarmend en sterkt de verwachting dat we op de 25e en 26e april spetterende voorstellingen te verwachten hebben.

Het dorp komt ook steeds meer in het ban van het theaterspektakel. Bij de kruising Markeloseweg/ Rijssenseweg en op de Kalfstermansweide staan banners van vier bij vier meter, zodat het niemand ontgaat dat er wat staat te gebeuren in Holten. De kaartverkoop loopt  voorspoedig. De vrienden pakketten worden bezorgd. Er wordt op straat over het spektakel gepraat. Kortom alles bruist op weg naar 25 en 26 april.

Vanaf maandag  21 april beginnen we met de opbouw van het spektakel op de Kalfstermansweide, die voor deze gelegenheid omgebouwd zal worden tot een heus fabriek waarin het spektakel zich afspeelt. Rondom deze fabriek verrijzen de tribunes die 1500 mensen kunnen herbergen. Op het voorplein van dit theater zal de catering haar plaats vinden.

In dit spektakel vertellen we het verhaal van David. Een verhaal van lang geleden over een ventje dat  op het platteland de schapen hoedt en het uiteindelijk tot koning van Israël brengt. In zijn beste momenten verslaat hij met wat Godsvertrouwen en vindingrijkheid een gigant. Maar ook niets menselijks is hem vreemd. Op het hoogtepunt van zijn macht denkt hij dat hij alles kan maken. En ook al kan hij zichzelf in de spiegel bekijken en buigen, uiteindelijk achtervolgt zijn misstap hem de rest van zijn leven. David een man met wie je jezelf gaandeweg kunt identificeren, maar waar je ook van kunt gruwen. In het theaterspektakel David is dit oude verhaal helemaal in een moderne setting gezet.

Klik hier voor info en foto’s van het theaterspektakel
Aanvang 20.30 uur.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer