voor Holten, door Holten

Theaterspektakel Holten van start.

0

Holten – Het theaterspektakel David kan van start gaan. Dankzij subsidies van de provincie Overijssel,  de Gemeente Rijssen- Holten, het Oranje Fonds en de Raboproject prijs is de financiele basis onder dit project voldoende om de aftrap te wagen.

In 2004 werd het eerste theaterspektakel georganiseerd in Holten, Daniël, dat een groot succes werd en een regionale uitstraling had.
De Stichting Theaterspektakel Holten, die uit het initiatief van 2004 ontstond, wil op 25 en 26 april 2008 op de Kalfstermansweide in het centrum van Holten weer een spektakel opvoeren onder de titel David. Dat levensverhaal van aanvankelijk slechts een ventje die in een klein gehucht op het platteland de schapen van zijn vader hoedt maar eindigt als de koning van heel Israël. David, een man aan wie niets menselijks vreemd is en zich laat vertalen als een moderne kroniek in een eigentijdse zetting. De Bijbelse verhalen over David, behoren tot ons cultureel erfgoed, zijn het waard als een actueel epos in een vorm van totaal theater te worden gepresenteerd.

 Een gebeuren in Holten, voor Holtenaren, met Holtenaren, door Holtenaren en een ieder ander die wil en kan participeren. Zo zullen ook verschillende verenigingen worden benaderd om mee te doen.  Een kijk- en beleefspektakel voor Holtenaren en iedereen uit de wijde omgeving

Tot oktober zijn de initiatief nemers, Hendri Markvoort, Johanna Stam, Henny Markvoort, Gerard Beldman, Dolf Moed en Harry Gijsen nog druk doende de ideeën voor het spektakel uit te werken tot een origineel totaal concept. Na oktober begint het werken aan de realisering van de uitvoering die op 25 en 26 april haar apotheose zal vinden.
Een fascinerend cultureel spektakel in het hart van Holten, een gebeuren dat de moeite waard zal blijken te zijn

WAARDEER JE DIT ARTIKEL?

Deel dit artikel dan met je vrienden!
Wanneer je actief deelt zul je dit bericht minder vaak zien!
close-link