Ten Velde neemt Foto Combi Smelt over in Rijssen

HOLTEN – Afgelopen week heeft Jan Herman Ten Velde (46) zijn handtekening gezet voor de overname van Foto Combi Smelt in Rijssen.

De Holtense fotograaf was al langere tijd op zoek naar een locatie om een nieuwe zaak te openen.

“Toen ik in de krant las dat Smelt ging sluiten zag ik meteen mogelijkheden. Het gaat niet best in de fotohandel, maar Rijssen heeft natuurlijk wel wat meer te bieden voor een winkelier dan het veel kleinere Holten. Er is een goed koopcentrum waar veel mensen, ook uit de regio, op af komen en Rijssen heeft zelf natuurlijk ook al 27000 inwoners. Normaal gesproken moet je daar een bestaan kunnen hebben als fotozaak”, legt Ten Velde uit. Dus is hij meteen na het lezen van het artikel op Roel en Rita Smelt afgestapt om hen te vertellen dat hij de zaak wel voort wilde zetten.

“Zij zouden op eigenlijk op 30 november hun laatste dag doen voor ze gingen sluiten. Dat wordt nu de vierentwintigste, een weekje eerder. Die maandag en dinsdag erop wil ik de winkel vullen naar mijn eigen inzicht en woensdag 28 november gaan we al open. We komen met een nieuw assortiment, bij de tijd. Gericht op digitale tijdperk. Het gaat net als in Holten ‘Camera Top 100.nl’ heten en de zaak zal dan ook verweven zijn met de website.”

Ten Velde neemt het interieur over van Smelt. “Daar gaat natuurlijk wel ons eigen jasje overheen”, aldus Ten Velde. De winkel wordt uitgerust met intakestations waarmee foto’s direct afgedrukt kunnen worden vanaf USB-stick en telefoon, bijvoorbeeld via bluetooth.

“Mensen kunnen uiteraard ook terecht voor alle servicegerichte vragen op het gebied van reparatie en dergelijke. Ook een fotostudio is aanwezig in bij de winkel, dus ook product- en portretfotografie en niet te vergeten de pasfoto kunnen wij straks leveren.

Ten Velde heeft ruim dertig jaar ervaring in de fotografie en zag zijn vak behoorlijk veranderen in die tijd. Daarom richt hij zich nu ook op de combinatie van een winkel en internet. Iets wat hij al jaren doet met zijn winkel in Holten.

“Klanten kunnen bij ons terecht voor alle grote merken voor digitale foto- en videocamera’s. De combinatie winkel en internet is een winnende combinatie denk ik. Daarbij krijgen mensen bij ons persoonlijk advies en we kunnen met de beste prijzen mee. Mediamarkt en dergelijke grote winkels kunnen vooral in dat persoonlijke advies denk ik niet mee”, meent Ten Velde.

De overname is eerst voor een bepaalde periode, om te kijken of het wel werkt. “Maar de insteek is om het voor langere tijd te doen. Dat ligt aan ons, maar ook aan Rijssenaren zelf.”

De feestelijke opening van de nieuwe winkel vindt plaats op woensdag 28 november en daar horen ook acties bij volgens Ten Velde: “Uiteraard komen we dan ook met knallende aanbiedingen, die kunnen de lezers elders in deze krant bekijken.”

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.