Spoortunnel wegens werkzaamheden weer dicht

18

HOLTEN – In opdracht van de provincie Overijssel en de gemeente Rijssen-Holten is de TWW eind 2011 gestart met de werkzaamheden aan de (spoor)onderdoorgang aan de Dorpsstraat in Holten.

Voorafgaand aan de aanbesteding van het werk heeft de opdrachtgever bestaande ondergrondse infrastructuur (kabels en leidingen) geïnventariseerd. De gegevens verstrekt door de nutsbedrijven bleken niet geheel compleet te zijn. Er lagen actieve kabels in het gebied waarvan ook zij het bestaan niet wisten.
Inmiddels zijn de kabels verlegd, verwijderd of vernieuwd.

Vanaf maandag 29 oktober 2012 wordt de onderdoorgang Dorpsstraat geheel afgesloten. De Twentse Weg- en Waterbouw BV verwijdert op maandag de 29e de tijdelijke asfaltverharding, zodat de nutsbedrijven kunnen beginnen met het verwijderen en verleggen van kabels en leidingen onder het huidige asfalt. Circa twee weken hebben de nutsbedrijven gepland voor de werkzaamheden. Aansluitend wordt de weg geasfalteerd door de TWW. Eind november wordt de weg weer opengesteld.

UW BEREIKBAARHEID
Werken aan de weg brengt vrijwel altijd ongemak met zich mee. Dit hopen we zoveel mogelijk te beperken door duidelijke communicatie. Uw bereikbaarheid is essentieel. Uiteraard wordt aan uw veiligheid gedacht door omleidingen, waarschuwingen en afzettingen. Neemt u deze in acht, betreding van het werkterrein achter de afzetting is op uw eigen risico. Wij danken u alvast hartelijk voor uw begrip en medewerking.

CONTACT MET DE AANNEMER
De uitvoerder van de TWW kunt u persoonlijk benaderen voor uw vragen. Uw TWW Uitvoerder is Christiaan van der Mast, [email protected] T. 06-12943631.

CONTACT MET DE GEMEENTE
De opdrachtgever kunt u persoonlijk benaderen voor uw vragen. De contactpersonen zijn:
Harry Hollering, T. 06-22497563 en Raymond Burger, T. 06-41913012

18 Reacties
 1. tegenwind zegt

  Derde regel
  ,,Inmiddels zijn de kabels verlegd, verwijderd of vernieuwd.,,
  En vervolgens lees je dat ze zelfde kabels nog een keer gaan verleggen of verwijderen.
  Vandaar dat het al met al vier weken gaat duren.
  Was misschien ook handig geweest om deze klus gelijktijdig met de rotonde bij C1000 te plannen.

  1. ikke zegt

   @tegenwind

   Gelijktijdig???? Dat was toch veel te mooi om in eens te doen.
   We zetten het dorp gewoon vaker op de kop. Dan kan het verkeer altijd door de kleine straatjes heen.De dorpstraat helemaal dicht, nee dan moet al het verkeer Holten links laten liggen en gewoon via de snelweg.

   Wij zullen wel weer boerenverstand hebben. 😉

 2. htheijn zegt

  al twee dagen niets gedaan aan de spoortunnel er zit toch geen vorst in de grond ????

  1. wie oh wie zegt

   Dg 1: asfalt en onderlaag verwijderd :zzz
   Dg 2: overige opruimwerkzaamheden, trottoirs, overtollig zand etc. 😛

 3. Realist zegt

  @htheijn.

  Heb jij hele dagen niets te doen? En dan ga je maar kijken of een ander wel wat doet. Ik ga er van uit dat er een planningsschema is en dat daar naar gewerkt wordt en dat dan alles over 4 weken klaar is.
  Wel vervelend; zit je daar als oude mannetjes bij elkaar op het bankje op de hoek gaardenstraat – keizersweg, ga je naar het spoorviaduct kijken en kletsen wat er allemaal gebeurt en dan gebeurt er niet wat, dan heb je toch nog wat te praten

 4. ano zegt

  @realist:

  laten we iedereen met respect behandelen. Iedereen zijn hobby zal ik maar zeggen. Wat doe jij als je die leeftijd hebt??? Ik kan me de reactie van htheijn wel voorstellen. De vorige keer dat ze daaar bezig waren werd er dagen niets gedaan, maar wel lag al die tijd de weg eruit. Dus ga je er vanuit dat ze daarvan geleerd hebben en dat ze nu de planning beter geregeld hebben. Tis notabene wel een doorgaande route in Holten. Maar ik begrijp dus dat er nu al weer twee dagen niks gedaan is???

 5. ikke zegt

  Ze hebben vandaag niets gedaan, alleen het asfalt is eruit gehaald tot nu toe.
  Nu moet alles over de keizersweg. Ze hebben dus niets geleerd van de vorige x

 6. slag zegt

  Ga er van uit dat ze een planning hebben maar als je op maandag het asfalt er af freest en de rest van de week gebeurd er niets is dit wel een foute planning.
  Of zouden ze wachten tot ze met de rotronde larenseweg/stationsstraat/dorpsstraat/oranjestraat beginnen?
  Komt het toch nog goed.

 7. aow zegt

  Ben er ook eens bij de spoortunnel wezen kijken had toch niets te doen is er alleen een maandag maar aan gewerkt hadden ze beter een week later kunnen beginnen de auto s rijden nu al door de fiets tunnel heen je zal er maar fietsen

 8. Tunnelsyndroom. zegt

  Plaats een webcam bij de tunnel. Kan iedereen vanuit zijn luie stoel op het werk meegenieten van wat er al dan niet gedaan wordt. :zzz

 9. eerste rang zegt

  Gaat lekker hier, ze hebben een elektriciteitskabel kapot getrokken waardoor wij 380 volt op ons lichtnet kregen. Dit leverde een behoorlijke schade op: wasmachine,cv ketel,vaatwasser,diepvries,router, elektrische roldeur v/d schuur,wasdroger, en dit alles op de verjaardag van m’n zoontje die een xbox spel had gekregen en je raadt het al,ook z’n xbox heeft het niet overleefd.

  Tot zover deze update van de werkzaamheden a/d dorpsstraat.

  1. sabrine.deijk zegt

   iedereen maakt fouten

   1. slag zegt

    Hoezo “iedereen maakt fouten” ?
    Niemand is perfect, das weer heel wat anders.

 10. Realist zegt

  Wie werkt maakt fouten, wie veel werkt kan veel fouten maken en wie geen fouten maakt, maakt de grootste fout!

 11. sabrine.deijk zegt

  zo is dat!

 12. ano zegt

  Wel een fout met grote gevolgen in dit geval…En de grootste gevolgen voor degene met schade…. Die heeft een hoop werk en het kost veel tijd om alles weer voor elkaar te krijgen… En het kost altijd geld. Dus ik vind het wel makkelijk gezegd: wie werkt maakt fouten……

 13. ikke zegt

  Wie zegt dat hij nooit fouten maakt liegt, of je hebt een plaat voor je kop.

  Maar zal mij benieuwen of de tunnel op tijd klaar is, ze heben nog tot de 30e.
  Halen ze vast niet omdat ze ook later begonnen zijn. Dan zal hij vast nog een keer dicht gaan om de isolatie er onder temaken.

  1. Eerste rang zegt

   M’n huis is nu volledig geïsoleerd (tegen het geluid van de treinen) en vorige week werd de spoorbrug opgemeten dus ik denk dat binnenkort de dorpsstraat weer dicht gaat om de brug te isoleren. Maar dat is als het goed is dan wel voor de laatste keer.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.