Te voet over de Holterberg

0

HOLTEN – Weer of geen weer, ieder jaar organiseren de Vrienden van het Hoolterpad in de herfstmaand oktober een nieuwe wandeling over onbekende voetpaden.

Op zondag 23 oktober wordt u uitgenodigd te voet kennis te maken met de mooiste plekjes van de Holterberg. Dit jaar gaat de wandeling diep de Holterberg in naar verborgen plekken in het bos.

Wandelen is gezond, gezellig en belangrijk voor het behoud van voetpaden en de waardering voor natuur en landschap. Voetpaden horen bij het cultureel erfgoed; door te wandelen lees je de geschiedenis en de verhalen van het landschap, en de mensen die er liepen. De Vrienden van het Hoolterpad voelen zicht zeer betrokken bij het behoud van deze oude paden. Voetpaden verdienen die aandacht, want overal dreigen ze te verdwijnen.

Wandelaars horen bij het landschap, een landschap zonder voetpaden verkommert als een mens zonder geheugen… De wandelingen, die over de mooiste plekjes en de meest verborgen paadjes van de Holterberg gaan, zijn  10 of 15 km. lang. De wandelingen op zondag 23 oktober starten vanaf Camping “De Holterberg”, Reebokkenweg 8, in Holten.

Starten is mogelijk van 09.00 uur tot 14.00 uur.
Voor openbaar vervoer reizigers is de start 15 min. wandelen van het station.

Voor deelname wordt een vergoeding van twee euro vijftig gevraagd, hiervoor krijgt men een routebeschrijving én een consumptie.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer