Succesvolle zaterdag volleybaljeugd Mintonette

0

HOLTEN – Op zaterdag  30 maart moest de ABC Jeugd van volleybalvereniging Mintonette een competitiewedstrijd spelen in sporthal ’t Mossink.

Meisjes C1 had nog geen wedstrijd gewonnen deze competitiehelft en daar moest nu een eind aan komen tegen Almelo.

De eerste set ging gelijk op maar werd nipt verloren dus alle hens aan dek in de tweede set. Deze set ging super, er werd gelijk een voorsprong opgebouwd en deze werd niet meer weggegeven, setstand 25-16 met als resultaat dat het 1-1 stond. De derde set was erg spannend en werd  een 22-24 achterstand omgebogen naar een 26-24 overwinning.

De stand was nu 2-1 in het voordeel van de Holtense meiden. De vierde set werd een kopie van de derde set, deze dames waren erg gewaagd aan elkaar, maar Almelo won deze set met 23-25. Dus kwam er een beslissende vijfde set. Door inzet, enthousiasme en niet willen verliezen werd een 11-14 achterstand heel netjes omgebogen naar een 16-14 overwinning waardoor de eindstand 3-2 voor Mintonette C1 werd.

Op het veld daarnaast waren de Holtense meiden van C2 ook aan het knokken voor de winst. De tegenstander SVH stond 2 puntjes op de ranglijst voor op Mintonette C2 en door te winnen, konden ze een plaatsje stijgen. Ook hier moest een vijfde set voor de beslissing zorg. Deze set werd goed gewonnen met 15-3, waardoor ook C2 de wedstrijd won met 3-2.

Om 11.00 uur begonnen de wedstrijden van meisjes A en meisjes B. Meisjes B 1 van Mintonette speelden een goede  spannende wedstrijd en wonnen overtuigend met 4-0 (setstanden 28-26, 25-15, 25-23 en 26-24).

Meisjes A2 hebben in een bijna 2 uur durende wedstrijd een geweldige strijdlust getoond. In de derde set, na de eerste en tweede set te hebben verloren, gingen de Holtense meiden veel beter spelen en trokken de wedstrijd naar hun toe. Er werd niks meer weggegeven en ze wonnen de daarop volgende 3 sets. Eindstand Mintonette A2-SVH: 3-2.

Meisjes A1  moesten aantreden tegen Rivo uit Rijssen. Met een beetje spanning werd aan deze wedstrijd begonnen want ze strijden nog steeds mee om het kampioenschap. De eerste set verliep wat moeizaam maar gelukkig bleven de Holtense meiden rustig en wonnen de eerste set met 25-19. De tweede set ging als een speer want iedereen was alert en scherp en met een stand van 25-6 werd ook de tweede set gewonnen. De derde en vierde set ging aan Holtense kant goed, er werd goed samengespeeld en de meiden bleven als een team spelen. Met setstanden van 25-18 en 25-20 trokken de meiden van Mintonette A1 de wedstrijd naar zich toe. Met nog 3 wedstrijden te gaan, 3 punten voorsprong met één wedstrijd meer gespeeld, wordt het nog heel spannend wie er kampioen gaat worden in deze poule.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.