Sterre Mooiweer pakt 4 medailles op NK Korte Baan in Dordrecht

0

HOLTEN – Met 4 medailles op de Open Nederlandse Kampioenschappen Korte Baan(25 meter bad) in Dordrecht kan de 15-jarige Sterre Mooiweer, zwemmend voor  ZPC De Hof, terugkijken op een bijzonder geslaagd toernooi.

Op vrijdagochtend greep zij in de Jeugdfinale op de 200 rug de zilveren plak. Het was een bijzonder spannende race waarbij Sterre met gering verschil met de nummer 1 als 2e aantikte. Met haar tijd plaatste zij zich tevens als 4e voor de A-Finale (Jeugd en Senioren) later op de dag. Zij wist hier weer een snellere race neer te zetten dan in de ochtend en zwom zich met 2.16.52 prachtig op het podium (brons).

Met 8 limieten op zak moest zij keuzes maken in haar programma. De 200 meter vrije slag had Sterre verkozen boven de 50 rugslag en dat dit een goede keus was bleek want ook hier wist zij in een fraai PR in 2.07.53 een bronzen medaille in de Jeugdfinale te pakken.

Op zondag stond zij wederom in de Jeugdfinale op de 100 rug. Daar werd de derde bronzen medaille binnengesleept. In 1.04.45 zwom zij een dikke seconde van haar beste tijd af en met deze tijd verbrak zij tevens een Overijssels Jaargangsrecord uit 1996. Ook op de 100 rug wist zij zich te plaatsten voor de A-Finale, maar door een mislukt keerpunt kon zij hier geen potjes meer breken.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer