Sterk Achilles maat te groot voor dames van handbalvereniging Holten

0

Na een sterke voorbereidingsperiode van het door de modder heen rennen, een trainingsweekend en een aantal goede oefenwedstrijden stond dit weekend de eerste thuiswedstrijd gepland tegen het altijd sterke Achilles. Holten dat een aantal basisspeelsters moest missen, kreeg versterking van twee midweekspeelsters en twee jeugdspeelsters.
Eind vorig seizoen verloren de dames in de bekercompetitie van Achilles. Daarom waren ze extra gemotiveerd om revanche te nemen. Na een goede start waarin zeer goed werd verdedigd en twee keer mooi gescoord werd door Joyce Kappert en Julia Hanevelt, stond het na 5 minuten dan ook 2-2. Hierna moest Holten toekijken hoe Achilles het initiatief nam en uitliep. Ondanks een sterke verdediging en het goede keeperswerk van Jo-Anne koopman was de ruststand 5-12 in het voordeel van Achilles.
In de rust werden er nieuwe afspraken gemaakt en met een frisse blik gingen de dames dan ook de tweede helft in. De nieuwe afspraken hadden effect, want binnen 5 minuten stond het 8-12 door drie mooie doelpunten van Joyce Kappert. Hierna pakte ook Achilles de draad weer op, maar door sterk collectief verdedigend werk van Holten lukte het Achilles vaak niet om uit te lopen. Door schoten van Renske Veneman, Anke Wibbelink en Anita Bieleman werd de eindstand 14-23 in het voordeel van Achilles.

Doelpunten:
Julia Hanevelt 5 Joyce Kappert 4 Anita Bieleman 2 Renske Veneman, Anke Wibbelink en Francien Oude Nijeweme ieder 1

Aanstaande zondag staat de volgende thuiswedstrijd al weer op het programma tegen Voorwaarts dames 2 uit Twello. Deze wedstrijd begint om 12:10 uur met als voorwedstrijd om 11:00 uur Holten dames 2 tegen SC Klarenbeek dames 2.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.