Sportdag basisscholen

0

HOLTEN – Sportdag basisscholen op Vletgoor met volleybal Mintonette een groot succes of Volleybal eerste keer onderdeel sportdag basisscholen Holten

Ook dit jaar stond er weer een sportdag voor alle groepen 5 tm 8 van de basisscholen Holten op het programma. Nieuw onderdeel dit jaar: volleybal!
Volleybal vereniging Mintonette wilde graag aan het voorstel van de organiserende commissie meewerken ook een deel van de ochtend voor haar rekening te nemen. 4 jeugdleden en 4 seniorleden kregen elk uur 125 kinderen onder hun hoede om hen de basisbeginselen te leren van de mooie

Precies op tijd, 08.45 uur kwamen de eerste groepen met hun begeleiders aanlopen. Als warming up werd het spel “10 bal” gespeeld. Twee teams tegen elkaar op een ½ veld moesten proberen de bal 10x over te gooien. Lukte dit, dan kreeg het team een punt. Uiteraard mocht het andere team proberen te hinderen. De kinderen waren hierover erg enthousiast dus dit was een goed begin van de dag. Daarna het echte volleybalspel dus eerst onderhands spelen van de bal. Na een korte uitleg gingen de kinderen het zelf proberen. Na onderhands kwam het bovenhands spelen nog even aan bod en als laatste oefening werd de service geoefend.
Nu de basis was gelegd, konden de wedstrijdjes worden gespeeld.

Al met al een zeer geslaagde ochtend. Ben je enthousiast geworden over de volleybal? Je bent van harte welkom op dinsdagen in de sporthal. De jeugd traint van 16.30 uur tot ca 20.30 uur. Voor meer informatie kun je ook terecht op http://www.mintonette.nl.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer