Spanning stijgt bij leden van toneelgroep COV

HOLTEN – Nog even en dan is het zover. Dan vinden de jaarlijkse avondvullende voorstellingen plaats van toneelgroep COV uit Holten.

Dit jaar op een wel wat ongebruikelijk tijdstip. Waar de toneelgroep traditiegetrouw in de maand maart haar uitvoeringen geeft, vinden ze dit jaar plaats op aanstaande vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober. Vanwege dit vroege tijdstip is er al ver voor de zomervakantie begonnen met de repetities.

Na de zomerstop is er hard gewerkt om straks voor een volle zaal te mogen schitteren. Hierna stort de toneelgroep zich op de voorbereidingen van het “Bert Haanstra openlucht spektakel”. Dat gaat plaatsvinden in het voorjaar tijdens de midzomer feesten in Holten in samenwerking met diverse verenigingen en stichtingen.

Zo vlak voor de première stijgt de spanning voor de spelers en regisseur. Met het stuk “Gewoon te gek!” waagt de toneelgroep zich dan ook aan een modern komisch blijspel met een hedendaags maatschappelijk thema. Door deze keuze komt de nadruk vooral te liggen op het spel van de spelers. Een enorme uitdaging, ook voor de toch wel merendeels geroutineerde spelersgroep. Een aantal van hen mag zich inleven in de rol van ex-psychiatrische patiënt die samenwonen in een re-integratie project. Dat project dreigt te stoppen door toedoen van een ambitieuze wethouder die niks op heeft met “sociale” projecten. De ex-patiënten dreigen dus op straat komen te staan. Gelukkig is daar de sociotherapeute die de bewoners begeleidt naar een “normaal” leven in de maatschappij. Totdat ook zij de handdoek in de ring gooit en de bewoners zelf uit nood een plan verzinnen.

“Gewoon te gek!” wordt geregisseerd door Francis Stam en is geschreven door Ton Davids. De uitvoeringen vinden plaats op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober in De Kandelaar te Holten, aanvang 20:00 uur. Kaarten à € 6,- (inclusief koffie/thee vooraf) zijn te reserveren via http://www.toneelgroepcov.nl of via tel.nr. 0548-363503

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer