Snorrewind SGW

HOLTEN – Zondag 8 mei werd bij Manege Snorrewind de jaarlijkse SGW verreden. Onder een stralende zon kwamen 236 paard- en ponycombinaties aan start in de B of impulsklassen van 60/70 of 70/80 centimeter.

Voor de kleinste A/B pony’s met nog vaak wat onervaren ruitertjes was er een aparte crossbaan gebouwd. Dit parcours besloeg 15 hindernissen over 1465 meter terwijl de B cross voor paarden 21 hindernissen bevatte, die over een lengte 1890 meter gebouwd waren. Het crossterrein, de springring en dressuurbanen van Snorrewind waren rondom de manege gesitueerd, waardoor ook voor de toeschouwers een groot deel van de ritten te zien was. Parcoursbouwer HJ Arendsen Raedt was er wederom goed in geslaagd, om met het Snorrewind crossbouwteam een mooie en uitdagende, maar goed te rijden cross neer te zetten.

Een nieuwe hindernis dit jaar was een Heksenoog, die door een Rietdekker bekleed was. Een groot aantal ruiters van de doelgroep van deze leerzame cross ging met veel verbeterpunten naar huis. Bijvoorbeeld het verkennen van het parcours, het lezen van de schetsen, het technisch aanrijden van een Ierse Wal waren voor de echte beginnende combinaties nog wel een uitdaging. De uit Goor afkomstige Angelique Koers was de beste combinatie met paard Eagle in de B-klasse paarden en de Markelose Vera Greven wist eerste te worden op manegepony Pino in de impulsklasse.

Plaatsgenote Sterre Klein-Teeselink werd in deze klasse tweede met manegepony Patrick Bij de kleinste AB pony’s kon de Rijssense Carmen Noltes de tweede plek van het schavot beklimmen. In de ponyklasse B categorie CDE gingen Jojanne Dalemans en Eline Mekenkamp van de Holterbergruiters met een tweede en derde prijs naar huis. Manege Snorrewind geeft het hele jaar door cross trainingsseries en losse crosslessen en stelt binnenkort haar crossterrein permanent open om te kunnen oefenen.

op de foto: Dewi Olthof met Esprit

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer