Sneak preview ‘Mountainbike-netwerk Salland’

Sneak preview ‘Mountainbike-netwerk Salland’

Aan het ‘Mountainbike-netwerk Salland’ wordt op dit moment hard gewerkt, vrijwel niemand weet dat de eerste rondjes nu al klaar zijn!  
 
Op zaterdag 6 oktober 2012 vindt om 9.30 uur de opening plaats op de parkeerplaats van het Wechelerveld door dhr.C.van den Berg, voorzitter van PG LEADER Salland, van het eerste mountainbike rondje welke onderdeel is van het ‘Mountainbike-netwerk Salland’.

Salland – Het eerste mountainbike rondje gaat over de natuurgebieden Wechelerveld (Diepenveen) en de tweede over de Oostermaet (Lettele).

Daartussen in ligt een verbindingsroute. Het mountainbike rondje is geheel bewegwijzerd en is ongeveer 4,5 kilometer lang. De route is voor een groot deel een single-track en voert je over onverhard terrein, met technische passages, uitdagende bochten langs bomen en water.

Dat het ‘Mountainbike-netwerk Salland’ door het cultuurhistorische landschap van Salland gelegd mag worden is uniek. Het Mountainbike-netwerk is een Leader project waarbij zowel de Sallandse gemeentes Deventer, Olst-Wijhe en Raalte , als de provincie Overijssel en Europa Loket gelden beschikbaar gesteld worden voor de realisatie van de routes.

Vele partijen werken samen om de mountainbike routes aan te leggen zoals Salland Marketing,  Stichting IJssellandschap, particuliere grondeigenaren, Staatsbosbeheer, landgoed De Bannink  en vele vrijwilligers van toerfietsvereniging de Zwaluwen.

Bij de opening is het mogelijk een ATB clinic op het Wechelerveld  te volgen, die wordt gegeven door Paulo ten Buuren. Hij is docent en lid van de Zwaluwen. Van 9.00-10.00 uur voor kinderen tot 16 jaar en van 10.00-11.00 uur voor kinderen vanaf 16 jaar. Vooraf graag opgeven: [email protected]. Graag eigen kleding en fiets meenemen.

Van 9.00-14.00 uur staan er op de parkeerplaats van het Wechelerveld ook standjes van Riesewijk, Bos en Timmer allemaal ATB-specialisten, zij zorgen voor tips en informatie over mountainbiken, over de juiste afstelling van de fiets en de juiste fietshouding .

Op zaterdag 6 oktober vindt ook de landgoederentoertocht plaats van de Zwaluwen. Deze gaat grotendeels over de nieuwe vaste mountainbikeroutes. Er zijn twee afstanden 30 en 45 km. Wilt u hieraan deelnemen dat kan via opgave:  http://www.tvdezwaluwendeventer.nl

Kom naar de sneak preview van het eerste mountainbike rondje: ‘Wechelerveld-Oostermaet’!

Zaterdag 6 oktober van 9.30-14.00 uur op het Wechelerveld, iets ten noorden van Deventer/Schalkhaar zijweg van de N348.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.