SGW bij Snorrewind

Op zondag 28 mei organiseert Manege Snorrewind weer een SamenGestelde Wedstrijd (SGW). Deze dag verschijnen ruim tweehonderd combinaties te paard èn pony aan de start van deze landelijke KNHS cross. Een SGW wedstrijd wordt ook wel Eventing genoemd, een veelzijdige tak van de paardensport. Een samengestelde wedstrijd is namelijk opgebouwd uit 3 onderdelen: dressuur, springen en een cross-country parcours.

Het eerste onderdeel is de dressuurproef. Hier wordt beoordeeld of de ruiter en zijn rijdier goed kunnen samenwerken.
Hierna volgt het springparcours. Op een afgezet deel van het hoofdterrein staan een tiental hindernissen. Deze hindernissen moeten foutloos worden gesprongen. Na het springen zal een dierenarts het paard controleren op conditie en gezondheid, ook wel veterinaire keuring genoemd.

Is dit alles goed verlopen dan mag de combinatie starten in de spectaculaire cross-country. De route gaat over het afwisselend terrein rondom Manege Snorrewind, dat bestaat uit bos en weiland. Tijdens deze rit van ca 2 km komt de combinatie meerdere hindernissen tegen, die passen in het landschap. Parcoursbouwer H.J. Arendsen Raedt heeft samen met de kundige bouw- en aankleedploeg van Snorrewind ook dit jaar weer prachtige hindernissen gemaakt. Deze zijn doorgaans gemaakt van bomen en ander natuurlijk materiaal. Bij de afwerking staat de veiligheid voor de combinaties voorop. Na het rijden van het crossparcours controleert de dierenarts het paard nogmaals. Voor de allerkleinste pony’s met hun veelal nog jonge ruitertjes is er een apart crossterrein ingericht, zodat deze combinaties ook ruimschoots ervaring in het crossgebeuren kunnen opdoen. Gedurende de hele zondag is er bij Manege Snorrewind voldoende te beleven voor alle liefhebbers van de hippische sport. Het SGW-terrein ligt rondom de manege, zodat vanuit het gezellige strodorp veel van de activiteiten gevolgd kan worden. De toegang is gratis. Manege en groepsaccommodatie Snorrewind Markelo ligt direct aan de A1, maar ook in meerdere aaneengesloten natuurgebieden.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.