Sfeervol donateursconcert H.M.V.

HOLTEN – Een jaarlijks terugkerend hoogtepunt voor de Holtense Muziek Vereniging: het donateursconcert. Donateurs en genodigden, maar ook  familieleden van de muzikanten waren afgelopen zaterdagavond in grote getale aanwezig om dit gevarieerde concert bij te wonen. Onder de genodigden waren de ereleden en vrijwilligers van de kringloopwinkel van H.M.V, die genoten van de verschillende muziekstijlen.

Eén ding werd duidelijk gedurende het concert: de jeugd neemt een centrale plaats in binnen de vereniging. Verschillende optredens van jonge blazers en slagwerkers waren verweven in het programma. Het B-orkest opende onder leiding van dirigente Michelle Wassing. Waarbij een solo werd gespeeld door Nicole Rus op bugel. Erg knap voor zo’n jonge muzikante. Hierna volgde een wervelend optreden door de jeugdslagwerkgroep. Waarbij naast drumstokken ook gebruik werd gemaakt van handen en voeten. Na een optreden van het  A-orkest met een drietal werken van Jacob de Haan werden zes zeer trouwe leden in het zonnetje gezet. Ze werden gehuldigd met een speld van de KNMO en natuurlijk bloemen.

V.l.n.r. Wendy Bronsvoort 25 jaar lid hoorn, Jan van Bruggen (Kzn) 40 jaar lid slagwerk, Marjan Arfman 25 jaar lid bugel, Jan van Bruggen (Jzn) 40 jaar lid slagwerk, Chantal Scholten 25 jaar lid bugel en Gerrit Willems 40 jaar lid slagwerk. Alle zes leden waar de vereniging behalve muziek maken, ook bij andere taken op kan rekenen.

Na de pauze opende de slagwerkgroep met een opzwepend optreden. Ze lieten horen waar gedisciplineerd oefenen toe kan leiden. Want ondanks dat ze op het laatste moment geconfronteerd werden met vervangende leiding, wisten ze toch een prima optreden neer te zetten.

Na het wat klassieke deel van voor de pauze ging het A-orkest nu verder met lichte muziek en brachten zij diverse bekende popsongs te gehore. Van Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij tot Satisfaction van de Rolling Stones.

De avond eindigde met een gezamenlijk optreden van slagwerkgroep en orkest. Ze speelden Party Rock and Anthem. Het publiek werd helemaal enthousiast en stond allemaal op om mee te klappen.

Het concert was een afwisselende avond, vol met muziek van naast oud, een zichtbaar jeugdig H.M.V.

Reacties zijn gesloten.