Senioren Sworh opgetogen na Steinfurtreis

0

HOLTEN – Het bezoek van de Rijssense en Holtense senioren aan de partnerstad Steinfurt op vrijdag 20 september was naar mening van de 60+ deelnemers ongetwijfeld een geslaagde activiteit.

Door de samenwerking tussen de Stichting Welzijn Ouderen Rijssen/Holten , de Stichting Jumelage en Euregio kon dit tegenbezoek worden gerealiseerd.

In juni 2012 waren de leden van de Seniorenverein Sankt Nepomuk uit Burgsteinfurt te gast in Rijssen en Holten. De hieruit gegroeide contacten leidden tot de reis naar het pittoreske stadje in het Münsterland. De 47 deelnemers waren opgetogen over de hartelijke ontvangst en het afwisselende programma.

Na de traditionele “Kaffee”en zelfgebakken “Torten” werd ’s morgens een bezoek gebracht aan het Heimathaus, de oudheidkamer, en de indrukwekkende Sankt Nikomedeskerk in Borghorst.  Na de lunch volgde een bezichtiging van het historische centrum van Burgsteinfurt met het prachtige oude Rathaus, nu VVV en het indrukwekkende Schloss, de middeleeuwse burcht .Ook de gerestaureerde huizen waarvan vele met een Nederlandse geschiedenis uit de 16e en 17e eeuw trokken de belangstelling van de senioren.

In de Kreislehrgarten, de prachtige tuin van het opleidingsinstituut voor bomen-, planten- en bloementeelt werd in een gezellige sfeer afscheid genomen met veel complimenten voor de “Gastgeber”’.

Zij hadden veel werk gemaakt van de ontvangst en de verzorging van hun gasten. Zoals het bij een jumelage uitwisseling moet gaan. Deze Europese contacten op kleine schaal blijven ,ondanks de huidige moeilijke tijden, van fundamentele betekenis voor de continuering van de groei naar een grensoverschrijdende samenleving. Hiervan zullen alle leeftijdsgroepen, ook op termijn, hun revenuen blijven genieten. Op cultureel, sportief en economisch gebied.

De aandacht van de overheden en de inherente investeringen blijven hierbij van groot belang..

Aldus Jan Koelemaij, voorzitter van de stichting .Hiervoor blijft het leren kennen van elkaars kwaliteiten, het “begegnen”, een onverminderd actuele noodzaak.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer