Tsjernobylkinderen naar Holten

0

HOLTEN – Het project: Inmiddels is het al meer dan 20 jaar geleden dat de Tsjernobyl-ramp plaatsvond.

De bevolking in de stralingsgebieden wordt echter nog steeds geconfronteerd met de gevolgen. Zo ligt de radioactiviteit er ver boven de Nederlandse normen. De grond waarop mensen hun eigen voedsel verbouwen is ook nog steeds besmet.

Daarom stelt de werkgroep zich als doel: groepen kinderen die wonen in radio -actief besmet gebied in Wit-Rusland een verblijf in Nederland te geven, voor herstel van de lichamelijke weerstand, en opbouw van lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Gebleken is dat, als kinderen 8 weken in een gezonde omgeving zijn, hun bloed ververst is, en hun weerstand een flinke oppepper heeft gekregen.

In januari 2014 zullen er weer ± 30 Wit-Russische kinderen naar Holten en Rijssen komen.

De voorbereidingen hiervoor zijn gestart.

Met Wit-Rusland is  contact geweest over de kinderen, school etc.

De uitnodigingen worden voorbereid.
Het is de bedoeling dat de kinderen bij gastouders logeren. ’s Morgens zullen de kinderen naar school gaan, waar ze les krijgen van hun Russische leerkracht.

‘s Middag wordt er activiteitenprogramma georganiseerd met o.a. creativiteit, sport en spel.

De mogelijkheid om gebruik te maken van BSO is aanwezig.

Wat is hiervoor nodig?

Wij zoeken gastouders die liefdevol acht weken een

Wit – Russisch kind in hun gezin willen opnemen.

Al met al enerverende weken die we voor geen goud hadden willen missen en we zien dan ook uit naar de “nieuwe”  lichting die naar wij hopen snel gaat komen.

Voor wie nog twijfelt:  PROBEER, EN GENIET VAN WAT WIJ KUNNEN BIEDEN AAN DEZE KINDEREN!!! (aldus de ervaring van een gastgezin)
Meer informatie                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Op onze website http://www.tsjernobylholten.nl vindt u meer informatie over ons project. Voor eventuele vragen/ reacties kunt u contact opnemen met:
Rita Sjoers, tel: 06-42508049 of Tonny Heusinkveld, tel: 06-51282874.

Op 17 oktober wordt er een informatie-avond georganiseerd om 20.00 uur in De Kandelaar.

U bent van harte welkom.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.