Schrijver Jaap Scholten in Kulturhus

HOLTEN – In het kader van de Boekenweek toert Jaap Scholten door zijn thuisland Twente om op verschillende plaatsen lezingen te geven. Op maandag 14 maart doet hij Holten aan, waar hij op uitnodiging van de Bibliotheek Rijssen-Holten en de Stichting Kunst & Cultuur Holten in de grote zaal van het Kulturhus vertelt over zijn nieuwste boek ‘Horizon City’.

Jaap Scholten (1963) stamt uit een typisch Twents geslacht van grootindustriëlen: de textielfabrikant Scholten aan vaderskant en de machinebouwer Stork aan moederszijde. Met behulp van gevonden brieven, glasafdrukken, foto’s en dagboekfragmenten schetst hij in ‘Horizon City’ een persoonlijk portret van de opkomst en ondergang van toonaangevende Twentse bedrijven. Juist de intieme en aangrijpende wijze waarop Jaap Scholten het onderwerp benadert – vanuit zijn eigen familieperspectief – maakt ‘Horizon City’ tot een bijzonder boek. Het werd niet voor niets verkozen tot een van de beste boeken van Overijssel van 2014.

De lezing begint om 20.00 uur. Entree € 8,50; voor leden van de Bibliotheek Rijssen-Holten en donateurs van de Stichting Kunst & Cultuur Holten € 6,- Meer informatie: http://www.kc-holten.nl of http://www.bibliotheekrijssenholten.nl .

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer