Schapen scheren en kabouters bij Dondertman

0

HOLTEN – Bij Kinderboerderij Dondertman is het zaterdag 13 juni feest. Vanaf 11.00 uur worden de schapen van hun wollen jas ontdaan en aansluitend is het vanaf 14.00 uur Kabouterfeest.

Enkele weken geleden zijn de zwartbles schapen al van hun wintervacht afgeholpen, maar alle andere dieren – Texelaars, racka’s (Hongaars) en ouessants (Frans) – moeten nog onder handen worden genomen. Daarbij gaat het uitsluitend om de oudere exemplaren, de lammeren komen pas volgend jaar aan de beurt. Voorzover nodig worden ook de klauwen verzorgd.

’s Middags maken de inmiddels bekende kinderboerderijkabouters Appie, Eppie, Okkie en Ukkie hun opwachting op het terrein. Op de tot ‘theater’ omgetoverde weide verzorgt het viertal een als vanouds oergezellige middag met dolkomische avonturen. Er zijn drie voorstellingen: 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur en telkens met een verschillend thema.

Om een optimale uitvoering te bereiken krijgt Dondertman versterking van een professionele geluidsinstallatie. Ook het welbekende Ploplied schalt meermalen over het terrein en natuurlijk mogen de kinderen weer met de kabouters meedansen en –springen. Om het feest extra glans te geven mogen de kleintjes verkleed als kabouter naar de kinderboerderij komen.

Zowel het schapen scheren als het kabouterfeest wordt kosteloos aangeboden door Dondertman. Wel geldt de normale entreeprijs.

Tot september is Kinderboerderij Dondertman alle dagen – dus ook op maandag – geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.