Rustpunten Salland promoten streektaal

0

SALLAND – De rustpunten in Salland starten dit jaar met een nieuw project.

Het project “kunst bij rustpunten” is afgerond en de komende jaren staat het thema van de streektaal centraal.

Alle ruim 50 rustpunten kunnen meedoen door op elk rustpunt  een spandoek te hangen met een aansprekende tekst. Uit het boekje “Het Beste van Broos” kunnen rustpunthouders een tekst kiezen die hen aanspreekt. Alle rustpunthouders ontvangen het boekje, uitgegeven door de IJsselacademie.  Het boekje bevat een bloemlezing van de beste Sallandse verhalen.

Broos Seemann is in Deventer geboren, was onderwijzer en had een grote liefde voor het platteland. Hij woonde dan ook lang in de schaduw van de Lemeler  Berg.  Velen zullen Broos  kennen door zijn wekelijkse stukjes  “Broenvenne” in het Sallands Dagblad.  Ook in het Deventer Dagblad haalde hij herinneringen op aan zijn geboortestad. Broos Seemann overleed in 1998, 64 jaar oud.

Op 18 maart komen de rustpunten bijeen op de Flierweide in Bathmen voor de start van het nieuwe seizoen. Philomene Bloemhoff  van de IJsselacademie zal een kort verhaal houden over Broos Seemann en ook de weduwe van Broos zal aanwezig zijn en verleent alle medewerking aan dit project. Een van de mooiste verhalen van Broos zal worden voorgedragen door de bekende liedjeszanger en verhalenverteller Gery Groot Zwaaftink, die ook zal optreden.

Dit project is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Stichting Recreatie Deventer Buiten, waar de Sallandse rustpunten onder vallen.

Voor nadere informatie over dit project:
Florimond Fick 0570-551806

Over rustpunten:
Fred Heemskerk, stichting rustpunt
T 0570-550031/ M 06-20541555

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer