Rijssen-Holten centraal in ‘De Stemmingmakerij’

RIJSSEN-HOLTEN Op woensdag 3 maart worden in heel Nederland gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Radio en TV Oost blikken vooruit op de verkiezingen in Overijssel met de verkiezingsrubriek ‘De Stemmingmakerij’, waarbij de lokale politiek onder de loep wordt genomen in alle vijfentwintig gemeenten.

Vrijdag 29 januari staat Rijssen-Holten de hele dag centraal.

Radio Oost bijt ’s ochtends het spits af in ‘Klaarwakker’ (06.00 – 08.00 uur), waarbij burgemeester Van Veen ‘wekgast’ is. Gedurende de dag struint de zwervende verslaggever van Radio Oost door de gemeente Rijssen-Holten, op zoek naar problemen die een oplossing behoeven, effecten van het gevoerde beleid, lokale burgerinitiatieven en andere zaken die de inwoners beroeren. ‘De Stemmingmakerij’ wordt bij Radio Oost afgesloten in Afslag Oost (16.00 – 17.30 uur), waarin een actueel thema uit Rijssen-Holten centraal staat.

ij TV Oost is ‘De Stemmingmakerij’ ’s avonds onderdeel van het actualiteitenprogramma ‘In de Wandelgangen’ (21.15, 22.15, 23.15 uur). Er wordt aandacht besteed aan thema’s die een rol spelen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Rijssen-Holten. Zo wil de VVD direct achter het spoor in Holten een rondweg aanleggen zodat de doorgaande weg wordt ontlast. VVD-lijsttrekker De Koe vindt dat deze weg bij voorkeur verdiept moet worden aangelegd, zodat het zicht op de Holterberg niet wordt verpest. Lijsttrekker Tijhof van de PvdA denkt dat het verbeteren van de bestaande infrastructuur langs het spoor voldoende moet zijn. Verder aandacht voor de SGP. Deze grootste partij in de gemeente werd vier jaar geleden buitengesloten door de coalitiepartijen en wil nu alsnog in de coalitie.

Meer informatie over ‘De Stemmingmakerij’ is te vinden op http://www.rtvoost.nl. Daar is ook na te lezen wanneer de overige Overijsselse gemeenten worden bezocht door RTV Oost.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer