Rieks Kaiser geselecteerd voor het mep nationaal 2015

0

HOLTENRieks Kaiser, leerling van SG De Waerdenborch, is geselecteerd voor het MEP Internationaal. Het Model European Parliament (MEP) is een simulatie van het Europees Parlement voor Europese scholieren. Jongeren uit de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs krijgen zo de mogelijkheid ervaring op te doen met het bedenken van oplossingen voor grensoverschrijdende problemen binnen de Europese Unie. Het MEP kent vier verschillende niveaus: school, provinciaal, nationaal en internationaal.
Begin dit jaar zijn, van SG De Waerdenborch, Bente Nijkamp, Noanne Pinkert, Guus Uijen, Rieks Kaiser en Ruben Nijenhuis geselecteerd voor deelname op Provinciaal niveau. Esmee Stam ging mee als journaliste, en – winnaar van vorig jaar – Tom Waterlander ging mee als voorzitter van een van de zes commissies.

Na de kennismakingsmaandag in Zwolle werden twee dagen uitgetrokken voor een reis naar het Europees Parlement in Brussel en een dag cultuur in Antwerpen. Dit alles mede onder begeleiding van docente maatschappijleer Lotte Nijhof.

Na donderdagavond resoluties te hebben opgesteld betreffende ieders vraagstelling, moesten deze op vrijdag worden verdedigd in pleno in de Statenzaal van de Provinciale Staten in Zwolle. De gehele delegatie heeft zich voortreffelijk gepresenteerd. Van zowel de commissievoorzitters als van de begeleidende docenten werden punten verzameld.

Uiteindelijk was het een ‘close finish’ tussen Guus Uijen en Rieks Kaiser. Na beraad op vrijdagavond door de begeleidende docenten werd uiteindelijk Rieks Kaiser uitgekozen om voor Overijssel naar het MEP Nationaal te gaan van 27 september tot 2 oktober. Mocht hij daar ook zo succesvol zijn, dan volgt – voor het MEP Internationaal – in november een reis naar Berlijn of in april een reis naar Budapest.

 

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer