Reacties op vertrek burgervader enorm

2

HOLTEN – In onze gemeente wordt verschillend gereageerd op het vertrek van burgemeester Bort Koelewijn naar Kampen.
In alle gevallen worden hem grote kwaliteiten toegedicht.

"Koelewijn steekt boven het maaiveld uit. Hij heeft onmiskenbaar grote bestuurlijke kwaliteiten. Hij had overigens wel wat meer oog mogen hebben voor de christelijke samenleving in Rijssen", zegt SGP-fractievoorzitter Bert Beens.

Als organisator van het Elsrock heeft Andre Pouw dikwijls contact met Koelewijn gehad., die telkens een vergunning voor het netalfestival heeft verstrekt. Ook al nam een fors deel van de bevolking hem dat kwalijk getuige 3600 bezwaarschriften tegen het festival. "Koelewijn heeft respect afgedwongen met de manier waarop hij de democratie heeft verdedigd", prijst Pouw.

"Het nieuws van zijn vertrek heeft me toch wel overvallen", zegt dominee A. Schreuder van de Gereformeerde Gemeente Rijssen. "We hebben natuurlijk een aantal keren lijnrecht tegenover elkaar gestaan. Persoonlijk vind ik dat Koelewijn de grenzen die een burgemeester van een gemeente als de onze zou moeten hanteren wat al te ruim vaststelde. De indruk bestaat dat hij zich toch minder de burgemeester toonde van een groot deel van de Rijssense bevolking."

"Burgemeester Koelewijn toont zich zeer betrokken en geïnteresseerd in de belangen van de middenstand", zegt Wessels, voorzitter van middenstandsvereniging. "Hij is uitstekend op de hoogte van zaken die spelen, tot in de kleinste details. Het is bijzonder jammer dat hij vertrekt."

"Ik denk dat de burgers van Rijssen-Holten hem enorm zullen missen", aldus Willemien Riezebos, raadslid voor de ChristenUnie. "Bort Koelewijn staat heel erg boven de partijen en hij voelt goed aan dat wat er leeft in de gemeente.

"Bij diploma-uitreikingen en jubilea, dan is de burgemeester er altijd. Daar maakt hij tijd voor vrij", zegt brandweercommandant Jan Harbers. "Soms komt hij ’s avonds even binnenwippen in de kazerne, gewoon om een praatje te maken. Dat toont aan dat hij de brandweer onder zijn hart draagt. Bort Koelwijn is echt een mens in zijn functie."

"Een verlies voor onze gemeente, want Koelewijn is een burgemeester voor alle inwoners en zo iemand tref je niet altijd", vindt Rob Meijerink, raadslid voor de PvdA

2 Reacties
  1. Benila zegt

    Als de opvolger maar niet teveel opschuift in de richting van de heer Beens!

  2. Benila zegt

    Als de opvolger maar niet teveel opschuift in de richting van de heer Beens!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.