Rambura Fancyfair op Smidsbelt

0

HOLTEN – Stichting Rambura organiseert op de 1e zaterdag van mei van 11.00 uur tot 17.00 uur wederom een fancyfair op de Smidsbelt te Holten.

Rambura wil daarmee geld inzamelen om het praktijkonderwijs in Rambura te ondersteunen.
Tijdens de fancyfair worden rommelmarktspullen, boeken en speelgoed aangeboden, worden  planten en stekjes verkocht en is er een Rad van avontuur. Voor kinderen is er een workshop om zelf sierraden te maken en een springkussen of smullen van lekker vers gemaakte pannenkoeken.

Stichting Rambura ondersteunt al meerdere jaren de parochie Rambura in Noordwest-Rwanda om daar praktijkonderwijs mogelijk te maken. In Rwanda zijn wel middelbare scholen maar dat is uitsluitend theorieonderwijs. Kinderen die wel handig zijn maar niet zoveel hebben met rekenen en taal missen vaak de boot. Om die kinderen meer kans te geven is met de opbrengsten van activiteiten in vorige jaren het St. Joseph Trainingscenter gebouwd. In dit centrum wordt sedert enkele jaren les aangeboden in timmeren en meubelmaken alsmede  koken en restaurantwerkzaamheden. Het lokale partnercomité wil de schoolactiviteiten graag uitbreiden met een opleiding craftmanship waarbij geleerd wordt om  allerlei gebruiksvoorwerpen te maken.

Eerder heeft stichting Rambura meegewerkt aan de realisatie van een goed functionerende landbouwcoöperatie en automatiseringscentrum Het Verschil waarin computerlessen worden aangeboden en een internetcafé is gevestigd.

Stichting Rambura wordt ondersteund door de kerken in Holten en door scholengemeenschap de Waerdenborch te Holten.
 

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer