Programma Sploder Feest 2012

Revue
Het Sploder Feest begint op vrijdag 13 juli om klokslag 20.00 uur met de opvoering van de revue : ”Splo löt zich wier hörn”.

De tent is open vanaf 19.15 uur en u krijgt gratis een kop koffie.
Entree 7 Euro p.p. – Kaartjes alleen aan de tent.
Lagere schooljeugd gratis toegang.

Na afloop van de revue is er muziek van de band Nix uit Holten. Optocht
De optocht vertrekt zaterdagmorgen vanaf de Okkenbroekseweg

Opstelling + keuring om 8.30 uur ter plaatse de kruising met de Pasmansweg.
Vertrek om 9.30 u. – voorafgegaan door de Holtense Muziek Vereniging.
Daarna via de Okkenbroekseweg en Espelodijk naar de feestweide.
De optocht eindigt op de feestweide aan de Espelodijk.

Hier kunnen de kleinsten zich vanaf dat moment uitleven.
De Sploder Dreimölle komt en o.a een springkussen, en een ballenbak.  Alles uiteraard kosteloos. Daarnaast zijn er popraden, een grabbelton en voor peuters is er een zandbak.

Splo’s got talent
Dit jaar wederom een nieuw onderdeel. Alle leerlingen van De Bosschool zullen zich om 11.00 uur op het grote podium in de feesttent presenteren. Splo’s got talent zal laten zien waarin de leerlingen van Splo goed in zijn. Welke talenten er vertoont zullen worden is nog niet bekend.

Rommelmarkt
Van 13.00 – 17.00 uur is er een grote rommelmarkt op de feestweide aan de Espelodijk.

Standplaatsen zijn gratis. Men mag zelf een stand opbouwen en ook de auto mag bij de standplaats staan.

Voor inlichtingen kan men terecht bij tel. nr. 0572 – 32 14 20.

Zaterdagmiddagspektakel
14.00 – 16.00 u.
Onder het motto “Nit bekk’n maar poasvuur slepp’n!”.

Dit beloofd wederom een hoogtepunt te worden.

Dit zeskampachtige spel bevat o.a. de onderdelen lieren, boomslepen, den werpen, cameraman, bierkrat stapelen en kampvuur bouwen.
 

Splo Rock.
Zaterdagavond staan er maar liefst drie artiesten op het Sploder podium en dat voor een entree van slechts 8 Euro.

De band Kennéh begint rond 21.00 uur.

Het repertoire bestaat uit covers van Rowwen Hèze, Boh Foi Toch, The Pogues en Pater Moeskroen. Dit alles wordt afgewisseld met eigen werk, uiteraard in de stijl van de reeds eerder genoemde bands.

Erwin Nyhoff is dit jaar wederom bekend geworden in Nederland via het tv-programma The Voice of Holland. Daarvoor had hij al grote successen meegemaakt met de band The Prodigal Sons, waarmee hij onder andere optrad tijdens Pinkpop.

Voor Splo is het optreden van Erwin Nyhoff haast een thuiswedstrijd, aangezien deze top-artiest Heeten als thuisbasis heeft. Voor de liefhebbers let op: Erwin speelt ergens voor twaalf uur.

X-Static
Alle denkbare muziekstijlen komen voorbij bij deze band. Van de nieuwste tophits tot tijdloze klassiekers die iedereen herkent. Stoere rock, zwijmelende ballads en alles wat daar tussenin zit. Dansen, springen en keihard meezingen! Stilstaan is er niet bij en het risico op kilometers polonaise (inclusief bandleden) is constant.

Brunch
Zondagmorgen beginnen de activiteiten op de feestweide alweer om 11.00 uur met de brunch. Steeds meer mensen weten de weg zondags ’s morgens naar de feestweide te vinden. Het is dan ook deze happening die mede bepaald hoe groot de tent moet zijn.

De toegang is zondag de gehele dag gratis.
Om daadwerkelijk mee te kunnen doen aan de Brunch moet men wel een Brunchkaart kopen. Een Brunchkaart kost 3 munten of € 5,-.

Daverend slotfeest
Ook de zondagmiddag staan er diverse punten op het programma. Een duo zal rond half twaalf al beginnen met de eerste muzikale inbreng. Het duo JustUs bestaat uit Joke en Marlies. Joke is als geboren en getogen Sploder uiteraard bekend in de regio. Marlies komt uit Heino en maakte daar via o.a. de pompdagen furore.

In 2005 kwamen de beide dames in de band van Andre Cents samen en zijn in 2007 als duo verder gegaan. De band Papa di Grazzi verzorgt het tweede deel van het daverend slotfeest. Papa di Grazzi behoort, zoals de mensen uit het vak het noemen,  inmiddels tot  de absolute top van het feesttentcircuit, maar dat vindt de band zelf een beetje te veel van het goede.  Met beide benen op de grond is hun speel motto.   

Papa di Grazzi is meer dan een band. Het is een soort theatrale show met maffe taferelen afgewisseld met muzikale hoogstandjes. Een band met een sms-party, superlenige sexy danseressen, top musici w.o. zelfs blazers, een videoshow, een eigen superdeluxe geluid en licht systeem noem het maar op. Het kan bij Papa di Grazzi niet op.

De band speelt up to date top 40 hits afgewisseld met de betere rock en feestnummers.

Kamelenrace

Sploders en prominenten uit Holten en omstreken zullen bovenop hun bultige viervoeter een sprintje trekken toegejuicht door het enthousiaste publiek.

Zo zullen de deelnemers, komende van sport-, carnavalsverenigingen, caféhouders, muzikanten van plaatselijke bandjes en natuurlijk de eigen Sploders,  de strijd aangaan om de eeuwige roem “De Allerbeste Kamelenracer van Splo”.

De spannende race zal rond half twee van start gaan. Later in de middag komen de beste bestuurders van de kamelen in de finale-heats nogmaals aan de start. Het publiek kan tussendoor met (op) de kamelen op de foto. Naast dit programma komen er zondag uiteraard ook weer de echte skelters en speciaal dit jaar bungee-trompolines.

Het Sploder Feest op zondag staat bekend als een echt familiefeest voor het hele gezin.

Volgend jaar
Vanaf 2013 wordt het Sploder Feest in een ander weekend gehouden. De 2e zaterdag van juni is dan het uitgangspunt. Voor volgend jaar betekent dat dan het feest wordt gehouden op 7, 8 en 9 juni. Redenen voor deze verplaatsing zijn o.a. dat het verder voor de zomervakantie valt, niet tegelijk met de triathlon in Holten en niet in het einde van het schoolseizoen.

Kortom in de huidige periode bleek het erg druk te zijn.

2 Reacties
  1. Espelo zegt

    Via Facebook zijn er vrijkaarten te winnen voor de zaterdagavond met Erwin Nyhoff, Kennéh en X-Static.

  2. Espelo zegt

    Via Facebook zijn er vrijkaarten te winnen voor de zaterdagavond met Erwin Nyhoff, Kennéh en X-Static.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.