Programma NK Holten aangepast vanwege grote internationale belangstelling

0

HOLTEN – De internationale belangstelling voor deelname aan de World Cup Triathlon van Holten op 10 juli is zo groot dat het programma voor het Nederlands Kampioenschap Olympische Afstand (elite-heren) is aangepast.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de Nederlandse triatleten die deelnemen aan de World Cup wedstrijd tegelijkertijd zouden strijden voor de Nederlandse titels. Er was rekening gehouden met 10 startplaatsen voor Nederlandse triatleten, maar de ITU kan door de grote belangstelling vanuit het buitenland maar drie startplekken garanderen. Hierop is in overleg met de Nederlandse Triathlon Bond besloten de Nederlandse titels te vergeven tijdens het NK voor ‘age-groupers’, dat eerder op de dag wordt gehouden.

De Nederlanders die geen startplek voor de World Cup wedstrijd krijgen, wordt door de NTB gevraagd een keuze te maken. Voordeel is dat nu meer Nederlanders kunnen strijden om de titels. Het NK zal bij wijze van uitzondering worden afgewerkt als niet-stayer wedstrijd. Alleen de Nederlandse triatleten die meedoen tijdens de World Cup serie dingen mee naar punten voor het World Cup klassement.

De Nederlandse elite-dames strijden wèl tijdens de World Cup wedstrijd om het NK. Dit omdat bij de dameswedstrijd de internationale belangstelling kleiner is en er daardoor meer startplekken voor Nederlandse triatleten beschikbaar zijn. Voor de World Cup wedstrijd hebben zich momenteel ruim 110 heren en 56 dames ingeschreven.

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.