Prijswinnaar van een jaar lang gratis friet in Holten

0

HOLTEN – Hij deed tijdens de Week van de Friet mee aan De Nationale FrietTest! Willem Graveland, werkzaam bij WeWo Europe BV op industrieterrein de Vletgaarsmaten, mocht vrijdag 9 december jl. uit handen van Erik Huzen van Plaza Holten de voucher in ontvangst nemen. Deze prijs is goed voor een jaar lang elke week een gratis gezinszak lekker knapperige frietjes!

De Nationale FrietTest was één van de activiteiten tijdens de derde editie van de Nationale Week van de Friet. Een week waarin het bekende en geliefde frietje centraal stond. Na jaren van negatieve verhalen over vet en ongezond is het frietje sinds 2014 met deze jaarlijkse campagneweek “in de aanval gegaan”. En terecht; om te beginnen is het basisproduct, de aardappel, een groentesoort met volop vitaminen, mineralen en vezels. En het frituren is een eeuwenoude techniek om voedsel te bereiden. Goed frituren betekent op de juiste temperatuur, precies lang genoeg in schone olie of vet frituren. Dan schroeit de buitenste laag van elk frietje snel dicht, blijven voedingsstoffen behouden en wordt het frituurvet buiten het frietje gehouden. Na het frituren goed uitschudden en het resultaat is een knapperig, smakelijk frietje.

Balans zoeken
Dit vakwerk van de friturende professional past overigens prima in een gezonde leefstijl. Steeds duidelijker wordt dat het gaat om een juiste balans tussen voeding en beweging. Zo luidde een van de slogans van de Week van de Friet dan ook “Een frietje is een feest, maar het kan niet elke dag feest zijn”. Meer dan 600 cafetaria’s, snackbars en andere frituurbedrijven droegen tijdens de campagneweek van ons Frietje deze boodschap uit. En met resultaat: scholen kwamen op excursie, verzorgingstehuizen werden op friet getrakteerd, kleur- en fotowedstrijden alom, kinderen die zelf aardappelen mochten rooien op een aardappelboerderij en nog veel meer verrassende initiatieven. Professionele frituurders hebben zich van hun beste kant laten zien. En de consument? Die schaart zich nog steeds massaal achter het frietje, want goed gefrituurd is altijd genieten! Vraag maar aan Willem Graveland!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.