Politiewagens met camera

0

HOLTEN – Sinds enkele weken rijden er vijf opvallende politieauto’s rond in Twente met een opvallende camera boven op het dak.

De camera, een witte bol, kan 360 graden draaien. Deze wordt zowel vanuit de auto als door de centralist van de regionale meldkamer aangestuurd. Politie Twente is één van de vijf regio’s die meedoet aan een landelijk pilot cameratoezicht. De bedoeling is dat cameratoezicht bijdraagt aan het veiligheidsgevoel van politiemedewerkers. Tevens wordt het gebruikt om de kwaliteit van het opsporingswerk te verbeteren. De opgenomen beelden kunnen bijvoorbeeld als ondersteunend bewijs worden aangedragen bij een strafzaak.

Politie Twente is eind 2008 op eigen initiatief begonnen met toepassen van camera’s in surveillance auto’s. Deze camera’s zaten in de auto en hadden een beperkte reikwijdte. Landelijk wordt nu onderzocht of deze methode effect heeft op het veiligheidsgevoel van de politiemedewerker. De camera die door Twente wordt getest is opvallend en de verwachting is dat er een preventieve werking vanuit gaat.

De pilot duurt tot 1 april 2010.

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.