voor Holten, door Holten

Peuters storten vloer van Kulturhus Dijkerhoek

0

HOLTEN/DIJKERHOEK – Hoe symbolisch wil je het hebben? De nieuwe generatie die het startsein geeft voor de bouw van het Kulturhus Dijkerhoek.

Een gebouw dat klaar is voor de toekomst! Zestien peuters van Peuterspeelzaal ’t Knötterheukske deden dit door de vloer van hun nieuwe onderkomen te storten. Daarbij kregen ze ‘enige assistentie’ van de specialisten.

Kerkgebouw Bethanië doet al ruim tachtig jaar dienst als één van de belangrijkste ontmoetingsplekken van Dijkerhoek. Er vinden allang niet meer alleen kerkdiensten plaats, maar ook de peuterspeelzaal, Christelijke Jongeren Vereniging (CJV) en schietvereniging De Zaagmolen maken gebruik van het gebouw. Negen jaar geleden ontstonden de plannen voor een kulturhus om het gebouw een nog multifunctioneler karakter te geven en de toekomstwaarde te verhogen. De totale verbouwing wordt uitgevoerd door het Dijkerhoekse aannemersbedrijf Paalman & Tempelman in samenwerking met diverse lokale bedrijven. Architectenbureau Palazzo Oost uit Holten maakte het ontwerp.

De afgelopen maanden staken veel Dijkerhoekse vrijwilligers de handen uit de mouwen om het voor hen zo vertrouwde gebouw te demonteren. En nu is het tijd voor de opbouwfase. Een fase waarin vrijwilligers ook weer een belangrijke rol gaan spelen.  Een gebouw gemaakt door en voor Dijkerhoekers, waar iedereen zich thuis voelt en waar saamhorigheid het sleutelwoord is. Dat is het Kulturhus Dijkerhoek.

Tegelijk met het storten van de vloer werd ook het nieuwe logo van het Kulturhus Dijkerhoek onthuld. Dit logo pronkte op de helmen van de peuters. Het gebouw wordt naar verwachting eind dit jaar opgeleverd.

WAARDEER JE DIT ARTIKEL?

Deel dit artikel dan met je vrienden!
Wanneer je actief deelt zul je dit bericht minder vaak zien!
close-link