Peter Baan, winnaar Schipbeeksurvival

HOLTEN / BATHMEN – De Schipbeek kabbelt vredig naar Deventer. Drie koeien grazen rustig in een flauw voorjaarszonnetje voor De Beekhof. De touwladders zijn al weer over de Schipbeek gespannen. Bij de Schoolderbrug in Zuidloo ligt een honderd meter lange ponton brug in het midden van de Beek.

Het zijn de eerste tekenen dat de voorbereiding aan de jaarlijkse Schipbeeksurvival weer zijn begonnen.

Jeroen ter Horst en Mark Westmejze zijn op zaterdag al vroeg in de weer om de hindernissen in het parcours te leggen. Vanaf Eindhoven en Enschede zijn ze naar hun geboortedorp Bathmen gekomen. Ze doen dit al vijftien jaar en ieder jaar is het weer een gezellig weerzien. Zondagmorgen vroeg hebben zij het parcours al weer gecontroleerd. Alles is in orde bevonden. Om kwart voor tien starten de eerste atleten. Ze komen uit alle windstreken van het land. Ivanka Hoenderboom en Muriël Beernink, beiden uit de Achterhoek, starten als eerste dameskoppel. Ze hopen een tijd te realiseren van ongeveer twee uur. Bas Markies, de winnaar van de vorige editie is niet gestart vanwege een achillespeesblessure, dus krijgt de Schipbeeksurvival een nieuwe winnaar. Er ontstaat, direct na de start, een hevige tweestrijd tussen de lopers van het eerste uur. Peter Baan uit Holten en Bert van Zelst uit Dijkerhoek.

De sportieve strijd tussen de beide heren gaat gelijk op. Bert van Zelst moet, door een tweetal missers bij het schieten, strafrondjes lopen. Hij loopt zijn achterstand weer in en komt met een kleine voorsprong bij het houthakken. Daar beslist Peter Baan de wedstrijd in zijn voordeel. Met een oerkreet slaat hij de stam door midden. Heeft hij een wat dunnere stam? Feit is, dat hij daar honderd meter voorsprong pakt en die geeft hij niet meer uit handen. Met bloedende vingers komt hij over de finish in een eindtijd van 1.10.45.

Bert van Zelst volgt op korte afstand, maar vindt zijn Waterloo op de laatste hindernis, de “Swingover 1001”. “Wat was die boomstam hard, niet meer normaal, het leek wel beton.” zijn de eerste woorden die Peter Baan weet uit te brengen. Bert van Zelst is uiteraard teleurgesteld, maar roemt de organisatie. “Het bleef spannend tot het laatste moment. Het parcours was prachtig opgezet en Peter Baan is vandaag de terechte winnaar.” De wedstrijd gaat verder en zo nemen 200 senioren en 450 jeugdigen de veertig loodzware hindernissen. Het publiek geniet volop van het weer en de wedstrijd. Ze kunnen hun favorieten overal volgen langs de boorden van de Schipbeek.

1e. Peter Baan uit Holten tijd 1.10.45 uur
2e. Florian De Vries  uit Dronrijp tijd 1.13.50 uur
3e Sietse Brouwer,uit Voorst tijd 1.15.27 uur  

1e vrouw.
Alinda Ten Hoor,uit Fochteloo tijd 1.59.53 uur  

1e koppel.
Tom Wellen en Jacky Wang, Klijndijk/Emmen 1.25.24

4 Reacties
 1. 4711 zegt

  Zwarte Pad tout mes félicitations

 2. 4711 zegt

  Zwarte Pad tout mes félicitations

 3. Titte zegt

  Lekker kealtie!

 4. Titte zegt

  Lekker kealtie!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer