Paasvuur Espelo uur eerder

HOLTEN/ESPELO – De laatste jaren hebben wij met ons evenement een koers ingezet om het paasvuur aantrekkelijk te maken voor een zo breed mogelijke doelgroep. Deze lijn willen wij als Paasvuur Espelo graag doortrekken en daarom hebben wij besloten om het paasvuur een uur vroeger aan te steken. Op deze manier hopen wij dat het voor gezinnen met jonge kinderen nog aantrekkelijker wordt om een kijkje te nemen bij ons paasvuur. Waar veel evenementen in de buurt steeds later van start gaan, hebben wij dus in Espelo besloten om het hele feest een uur naar voren te schuiven! Om 19.00 uur zal de muzikale formatie ‘De Draad Kwijt’ de spits voor het avondprogramma afbijten in de feesttent en gelijktijdig zal de lampionoptocht onder leiding van dweilorkest ‘De Braandheultjes’ vertrekken bij de Bosschool (Raalterweg 44, Holten).

Al 50 jaar strijdt Espelo om de titel grootste paasvuur van Holten. De winnaar van deze competitie bouwt officieus ook het grootste paasvuur van Nederland. Al vanaf november wordt er alweer gewerkt aan het paasvuur.

Dit jaar zal het paasvuur op een andere locatie gehouden worden dan in de afgelopen jaren. Namelijk Okkenbroekseweg 6, 7451KR Holten

Paasvuur Espelo is het bekendste paasvuur van Nederland. Dit paasvuur heeft dan ook door de jaren heen al meerdere prijzen in de wacht gesleept. Jaarlijks wordt er in Espelo één van de grootste paasvuren van Nederland gebouwd. Dit paasvuur trekt dan ook ieder jaar duizenden bezoekers, vanuit heel het land. Bovendien heeft het paasvuur een vermelding in het “Guinness Book of Records”, in 2012 werd het grootste paasvuur ter wereld gebouwd. De bouwers maakten toen een paasvuur met een hoogte van maar liefst 45,98 meter. Hiermee werd het 25 jaar oude wereldrecord van 27,87 meter ruimschoots overtroffen.

Reacties zijn gesloten.