Opzet clubkampioenschappen geslaagd

0

Holten – Met een heuse zakloop race zijn de clubkampioenschappen van AV Holten afgesloten en is beslist wie zich hét AV Holten lid mocht noemen. Jet Moed was de gelukkige. Behalve de zakloop race won ze eerder die middag ook de looponderdelen bij de dames senioren. Rob de Bruijn prolongeerde zijn titel bij de heren senioren. Bij de jeugd waren er gouden medailles voor Wouter Jansen, Janneke Paalman, Idwer de Vries, Madelief Uijen, Olaf Brands, Dorien ter Harmsel en Margo Schippers.

Foto: Edwin Oudenampsen

Diverse G-atleten gingen zeer trots met meer dan één medaille naar huis.

De 75 deelnemende atleten, het publiek en de vrijwilligers kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag en avond. 

De pupillen, de junioren en G-atleten werkten een vijfkamp af, die bestond uit ver- en hoogspringen, kogelstoten, bal of speerwerpen, sprint en een afstandsloop van 600 of 1000 meter.

De senioren liepen eerst een race over de grasbaan van 1000 meter. Later werd er nog gelopen over 4 km. en 6 km. Enkele nordic walkers, leden van de Wandelende Tak, de nieuwste afdeling van de atletiekvereniging, liepen een wandeling van 10 km. door de bossen van de Holterberg.

Het zaklopen was kenmerkend voor dit clubevenement dat weliswaar de naam clubkampioenschappen heeft, maar dat vooral in het teken stond van gezellig samen sporten. Van jong tot oud, mini-pupillen tot veteranen en G-atleten waren zaterdag naar Meermanskamp gekomen voor deze jaarlijkse wedstrijd. De opkomst was groot. Er was een vol en gevarieerd programma, waarbij alle onderdelen van de atletiek de revue passeerden. Het sportieve gedeelte werd afgesloten met een gezamenlijke estafette door atleten, publiek en vrijwilligers.

De muziek op de achtergrond, verzorgd door Effe Dimmen en de speaker, die goed op de hoogte was, zorgden samen voor de juiste sfeer.  

Na deze spannende race stond het buffet klaar. Even later kwam de attentie die alle deelnemers hadden ontvangen goed van pas bij het populaire spel ‘Petje op, petje af, dat werd gespeeld. Met speciale AV Holten petjes op (en af) moesten ze laten zien wie de meeste kennis had van de club en de atletiek. 

“Het organiserende comité mag trots zijn op wat ze hebben neergezet. Het was prima georganiseerd, een gezellige sfeer, een grote opkomst, leuke wedstrijden, prima eten, goede muziek, en ook nog mooi weer”, aldus een reactie van een van de deelnemers.  

TIP: Maar liefst 511 foto’s van dit evenement kun je hier vinden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer