Oproep inloopavond extra goederentreinen

HOLTEN – Oproep aan inwoners kom naar de inloopavond Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Woensdag 25 januari 2012  

Goederentreinen langs uw woning onder welke voorwaarden en condities?
In de komende periode organiseren Prorail en het Ministerie Infrastructuur en Milieu diverse inloopavonden waarbij aanwonenden vragen kunnen stellen over de toename van goederentreinen langs de Twentelijn, IJssellijn en de Twentekanaallijn. Vast staat dat er extra goederentreinen komen. Onder welke condities en voorwaarden is nog niet bekend. Daarom is het belangrijk dat inwoners uit Rijssen-Holten die langs het spoor wonen de inloopavond bezoeken.  

Het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer, ook wel ‘Spoorboekloos rijden in het westen van het land’ is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en wordt in opdracht uitgevoerd door Prorail. Om de doorstroming van het goederenvervoer te bevorderen loopt één route door Oost-Nederland.  

Wat betekent dit voor onze inwoners?
Gezien de drukke bezetting van het spoor is de verwachting dat de extra goederentreinen meer druk geven op het spoor, ook in de avond en nacht. Goederentreinen veroorzaken trillingen en geluidsoverlast waar inwoners hinder van kunnen ervaren, voor henzelf en ook aan hun woning. Ook rijden er treinen met gevaarlijke stoffen over het spoor. Het is belangrijk dat de veiligheidsmaatregelen die zijn afgesproken, worden nageleefd.

Voor inwoners uit Rijssen-Holten, Wierden en Almelo is de avond op:
Woensdag 25 januari 2012 tussen 19.00 – 21.00 uur.
Waar: Het Anker in Wierden, 7642 CS Wilhelminastraat 28.

Op http://www.prorail.nl/phs zijn meerdere inloopmomenten aangegeven.
 
Wethouder Ben Wolterink: “Vanochtend 12-1 had ik overleg met de RONA werkgroep Rijssen-Holten. Deze werkgroep zet zich zeer actief in voor de leefbaarheid en veiligheid langs het spoor maar de werkgroep kan het niet alleen, laat ook uw stem als inwoner en direct betrokkene horen. Dit is de enige manier om de kwaliteit van de leefomgeving te kunnen behouden. Deel uw inzichten en ervaringen en kom naar de inloopavond op woensdag 25 januari!
 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer