voor Holten, door Holten

Openluchtspel Dijkerhoek ontvangt Ank Bijleveld

0

HOLTEN – Op maandag 14 april 2014 overhandigt mevrouw Ank Bijleveld, Commissaris van de Koning in Overijssel, namens het Prins Bernard Cultuurfonds een cheque aan de Stichting Openluchtspel Dijkerhoek.

Prins Bernard Cultuurfonds
Het Prins Bernard Cultuurfonds ondersteunt het Openluchtspel Dijkerhoek met een financiële bijdrage van
€ 2.300,-.  Het Fonds investeert in cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleert het Fonds bijzondere initiatieven en talent. Het initiatief van het Openluchtspel Dijkerhoek sluit hier op aan.
In de Stichting Openluchtspel Dijkerhoek werken veel plaatselijke organisaties samen. De productie van het openluchtspel is een gebeurtenis waar veel Dijkerhoekers aan meewerken. Het openluchtspel is op maat geschreven en houdt rekening met lokale bijzonderheden.

Sponsoren
De organisatie van het Openluchtspel vergt niet alleen tijd en energie van een grote groep vrijwilligers. Er is ook geld nodig. Naast het Prins Bernard Cultuurfonds heeft de Stichting Openluchtspel Dijkerhoek ook subsidies ontvangen van de gemeente Rijssen-Holten en de Provincie Overijssel.
Ook lokale ondernemers zijn betrokken. Zo zijn er op dit moment drie hoofdsponsoren, namelijk Café en zalencomplex Het Bonte Paard, Reclamemakers Holten en Fahner Plus Supermarkt annex Partyservice Holten.

‘Een zomer vol kleur’
Het wordt een kleurrijke zomer in Dijkerhoek. Het Openluchtspel heeft als titel ‘Een zomer vol kleur’. Spelers van het Dijkerhoeks Amateur Toneel met enkele gastspelers van Holtense verenigingen OCH en COV gaan met de bezoekers terug naar de hippietijd van de jaren zestig. Het is de periode van flowerpower, krakers, conflicten, nieuwe muzieksoorten, lang haar en felgekleurde kleding.
Het wordt een blijspel met typische elementen uit Dijkerhoek, maar ook met grote thema’s als integratie en sociale binding.

De voorstellingen vinden plaats op 29 en 30 augustus en 4, 5 en 6 september rondom korenmolen De Hegeman in Dijkerhoek.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.