Opening Overijsselse Molendag bij “de Hegeman”

0

HOLTEN/DIJKERHOEK – Ieder jaar zet Overijssel de tweede zaterdag van september haar molens in het zonnetje.

De Stichting Overijsselse Molen (SOM) en het Gilde van Vrijwillige Molenaars stellen u dan in de gelegenheid kennis te nemen van een unieke verzameling werkende molens. Naast dat ze gewoon in bedrijf zijn, organiseren de meeste molens ook tal van extra activiteiten.

De officiële opening vindt plaats in Dijkerhoek bij Korenmolen “De Hegeman”. De Overijsselse gedeputeerde Gert Ranter zal samen met de voorzitter van de molenstichting, Pieter van der Vinne, rond half elf de molen in bedrijf stellen door “de vang te lichten”. Dit onder toeziend oog van onder andere burgemeester Arco Hofland van de gemeente Rijssen-Holten.

Na de openingshandeling wordt het achtste deel in de boekenserie “Langs Overijsselse Molens” gepresenteerd. Deze boekjes, allen geschreven door Peter van der Molen, zijn een must voor de wandelaar en fietser die van het Overijsselse land en haar molens houdt.

Het geheel wordt vocaal omlijst door de Bêkezangers uit Bathmen.

Op het plein rond de molen zullen tijdens de ceremonie een 30tal historische tractoren staan opgesteld. Na afloop van het officiële gedeelte zal gedeputeerde Ranter het startsein geven voor een toertocht door het Holtens landschap van deze juweeltjes uit vroegere tijden.

Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd. De vrijwilligers van de molen bakken weer de bekende overheerlijke pannenkoeken.

Midden op de middag worden de tractoren terug verwacht in Dijkerhoek waarna de dag wordt afgesloten met een barbecue voor tractorchauffeurs en belangstellenden.  

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.