Open Dag Oudheidkamer in teken brandweer

0

HOLTEN – Op zaterdag 5 september organiseert de ‘Oudheidkamer Hoolt’n’ weer een open dag voor begunstigers en andere belangstellenden. Een open dag die vooral ’s morgens in het teken van de Brandweer Rijssen-Holten staat.

De open dag begint om 9.45 uur, voor genodigden en vrijwilligers, met een ontvangst in de raadszaal van het voormalige gemeentehuis aan de Dorpsstraat te Holten. Daarna vindt de onthulling plaats van de gedenksteen, die herinnert aan de grote brand die in 1829 een groot deel van Holten verwoestte. De gedenksteen wordt ingemetseld in de zijgevel van het voormalige gemeentehuis aan de Dorpsstraat. Ook heeft dan de overdracht van een nieuwe waterwagen aan de brandweer plaats. Burgemeester Bort Koelewijn verricht beide handelingen.

De brandweer Rijssen-Holten krijgt de beschikking over een nieuwe waterwagen. Een mooie gelegenheid de officiële overdracht van de nieuwe waterwagen ook deze dag te laten plaatsvinden. In de weken na de overdracht volgt nog een uitgebreid oefenprogramma om de vrijwilligers van de post Holten vertrouwd te maken met het nieuwe voertuig. Omdat dit voertuig een uitbreiding is van het bestaande wagenpark, is het uitgebreide oefenprogramma noodzakelijk voordat de tankwagen repressief gebruikt kan worden. De tankwagen is voorzien van een watertank met een inhoud van 14.000 liter. Dit heeft bij brand in het buitengebied, waar de bluswatervoorzieningen niet altijd optimaal zijn, het grote voordeel dat direct voldoende bluswater aanwezig is om een adequate brandbestrijding uit te voeren.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.