Opbouw paasvuur Espelo is begonnen

De opbouw van het paasvuur in Espelo is begonnen! De komende 2 weken zal er iedere avond gebouwd worden aan het paasvuur. Er is een grote steigerconstructie gebouwd en over die steiger zullen alle takken via de handen van zo’n 30-50 paasvuurbouwers op het paasvuur belanden. Het doel is om het paasvuur voor zaterdag 31 maart zo hoog mogelijk te krijgen, want dan komt de jury het paasvuur officieel opmeten en krijgen we te horen of het grootste paasvuur in Espelo staat.

Ieder jaar is het weer een strijd tussen Espelo en de omliggende buurten

Al 50 jaar strijdt Espelo om de titel grootste paasvuur van Holten. De winnaar van deze competitie bouwt officieus ook het grootste paasvuur van Nederland. Al vanaf november wordt er al weer hout verzameld voor het paasvuur.

Dit jaar zal het paasvuur op een andere locatie gehouden worden dan in de afgelopen jaar. Namelijk de Bijvanksweg 1 in Holten. Het Paasvuur wordt 1e paasdag om 20.00 uur ontstoken.

Paasvuur Espelo is het bekendste paasvuur van Nederland. Dit paasvuur heeft dan ook door de jaren heen al meerdere prijzen in de wacht gesleept. Jaarlijks wordt er in Espelo één van de grootste paasvuren van Nederland gebouwd. Dit paasvuur trekt dan ook ieder jaar duizenden bezoekers, vanuit heel het land. Bovendien heeft het paasvuur een vermelding in het “Guinness Book of Records”, in 2012 werd het grootste paasvuur ter wereld gebouwd. De bouwers maakten toen een paasvuur met een hoogte van maar liefst 45,98 meter. Hiermee werd het 25 jaar oude wereldrecord van 27,87 meter ruimschoots overtroffen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer