Oogst Lupine voor nieuwe 100% plantaardige vleesvervangers van Vivera

0

HOLTEN  – Aanstaande vrijdag 16 augustus wordt de Lupine geoogst voor de nieuwe vleesvervangers van Vivera.

Deze Lupine neemt Vivera rechtstreeks af van boeren uit de directe omgeving van Holten, waar Vivera gevestigd is. Deze boeren hebben een contract met Vivera voor een gegarandeerde afname. Afgelopen voorjaar werd de Lupine ingezaaid en op dit moment zijn de Lupine-akkers klaar voor de oogst.

Vivera heeft een nieuwe productlijn ontwikkeld, vleesvervangers op basis van Lupine. Enkele jaren van productontwikkeling zijn vooraf gegaan om een product te krijgen met een lekkere smaak en goede bite. Vanaf volgende week zullen de eerste verpakkingen instromen in een aantal supermarkten onder de naam ‘We love nature’.

Lupine is de belangrijkste grondstof van deze 100% plantaardige vleesvervangers. Het mooie van deze productlijn is dat Vivera de hele productieketen in eigen hand heeft: lokaal geteeld door eigen boeren, lokaal verwerkt in de eigen productielocatie in Holten. Vivera is er van overtuigd dat deze vleesvervangers de toekomst hebben en dat ze uiteindelijk zelfs de vleesvervangers op basis van Soja (geïmporteerd uit Brazilië) zullen vervangen.

Voor de gecontracteerde akkerbouwers is Lupine een nieuw gewas, ze zijn de afgelopen maanden tijdens de teelt begeleid door het Louis Bolk Instituut en de stichting Kiemkracht. Lupine is een oud-Hollands gewas, een bodemverbeteraar, stikstofbindend (geen bemesting noodzakelijk en spaart CO2 uit) en het belangrijkste: het heeft een hoge eiwit-opbrengst per hectare.

De in het voorjaar gezaaide Lupine is op dit moment gereed voor de oogst. Aanstaande vrijdag zal op het perceel in Holten geoogst gaan worden en de andere percelen volgen in de komende week.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.