Ondertekening contract nieuwbouw OBDS Holterenk te Holten

0

HOLTEN – Op donderdag 14 juli jongstleden werd het contract getekend voor de nieuwbouw van de Openbare Basisschool voor Daltononderwijs ‘Holterenk’ in Holten. De heer Herman Wevers, algemeen directeur van de Stichting ROOS en de heer Johan Riezebos, directeur van Ter Steege Bouw Rijssen, ondertekenden deze bouwovereenkomst in het bijzijn van de heren Martin Stempher en Gerben van Heun, respectievelijk directeur van OBDS Holterenk en adviseur/begeleider van het nieuwbouwproces.

De huidige OBDS Holterenk aan de Kolweg in Holten is aan vervanging toe. Het schoolgebouw is verouderd en niet meer in overeenstemming met de huidige eisen te brengen. Daarom wordt de huidige school gesloopt en wordt een nieuw schoolgebouw gerealiseerd op de hoek Slachthuisstraat, Pannenbakkersstraat in Holten. De nieuwbouw van de school is onderdeel van het plangebied De Kol.

Eind 2010 is door Partners & Van Heun namens Stichting ROOS, de aanbestedingsprocedure gestart. Op basis van het voorlopig ontwerp van Nijhof Architecten uit Wierden is door verschillende bouwbedrijven een aanbieding uitgewerkt. In deze zogenoemde Design & Construct-opdracht heeft Ter Steege Bouw Rijssen de beste prijs-/kwaliteitverhouding aangeboden voor de nieuwbouw en kwam daarmee als winnaar uit de bus. Na deze selectie is door de verschillende bouwteampartners het ontwerp samen verder uitgewerkt.

Nog voor de bouwvak wordt de bouwvergunning aangevraagd en het is de bedoeling dat aansluitend aan de zomervakantie de schop in de grond gaat voor de bouw van de nieuwe school. De nieuwbouw zal ongeveer negen maanden in beslag nemen, zodat de nieuwe school eind juni 2012 wordt opgeleverd en direct na de zomervakantie van 2012 in gebruik genomen kan worden. In dit nieuwe schoolgebouw zal het onderwijsconcept Dalton zich verder kunnen ontwikkelen omdat het nieuwe gebouw speciaal daarvoor deze vorm heeft gekregen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer