Okia trekt zich naar een 4e plek op het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika

4

Van 19 tot 22 september vonden de Wereldkampioenschappen touwtrekken plaats in het Zuid-afrikaanse Kaapstad!

19 september begonnen de OKIA heren in de 680 KG.klasse. Met 649 kilo waren de heren aan de zeer lichte kant in deze toch wel zware klasse! Er werd een 3e plaats in de poule gehaald, net een plaatsje tekort om zich te plaatsen voor de halve finale.

20 september was het de beurt aan de 640 ploeg.

De heren begonnen tegen het Nederlandse Eibergen wat na een harde wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Daarna wisten de heren zich goed te herstellen en werden de andere wedstrijden in de poule, waaronder van het Zwitserse STANS allemaal gewonnen. In de kwartfinale moesten ze aantreden tegen het Engelse Felton Eccles. Op deze harde ondergrond drukten ze de Engelsen er vrij vlot af. In de halve finale was het Duitse Bollen de tegenstander. Na een zware wedstrijd werd er helaas verloren en konden ze op voor het brons!

Dat het een zware strijd zou gaan worden was bekend want de tegenstander was het Baskische Goiherri! Een ploeg die er om bekend staat elke centimer te verdedigen!

De eerste trekbeurt kon de OKIA de aanval inzetten op deze harde ondergrond, de basken bleven taai en hard verdedigen. Toen OKIA ze bijna over de 4 meter streep had getrokken kregen de heren de 3e waarschuwing en ging het eerste punt naar de Basken. Bij de OKIA werd er een wissel ingezet en de 2e beurt werd er weer vol aangevallen. Helaas waren de basken taaier dan de OKIA heren en moesten ze genoegen nemen met een 4e plaats!

Helaas geen medaille maar toch een prestatie van wereldformaat!

De ploeg bestond uit: Bjorn Jansen, Arnold Wessels, Andre Wansink, Bart Haverslag, Berry Bronsvoort, Mathijs Harink, Kees Krijnen, Roy Jansen, Arjan oude Nijhuis(reserve) en werd gecoacht door Wim Marsman.

Okia leverde ook 3 spelers aan de Nationale Jeugdselectie.

Tom Stevens en Willard Nijland deden mee bij de U23 wat eindige als 6e, Thomas Bloemenkamp mocht aantreden bij de U19 en trok zich zelfs naar een Bronzen medaille.

OKIA kan terug kijken op een uitstekend toernooi in Kaapstad!!

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!
4 Reacties
 1. Grietje Tuitert
  Grietje Tuitert zegt

  Gefeliciteerd allemaal

 2. Francien Boekweit
  Francien Boekweit zegt

  Inge Wessels

 3. Dinie van der Tuin
  Dinie van der Tuin zegt

  Een dikke felicitatie waard!

 4. Jans Slotboom
  Jans Slotboom zegt

  Gefeliciteerd heren!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer