Een mooie rustieke korst en vakmanschap dat er vanaf spat. Anders dan brood dat met gist wordt gebakken, wordt desembrood gemaakt met een desemcultuur. Dinsdag 17 mei gingen er weer veel desembroden door de handen van de kritische vakjury tijdens de jaarlijkse Desembroodkeuring. Nijkamp, De Echte Bakker met winkels in Holten en Zutphen is al jaren een vaste waarde in de top bij deze productkeuringen en dit jaar behaalde Martin een knappe 3e plaats.
Mooie dunne korst
De 41 desembroden die ingezonden zijn werden gekeurd door Marco van Scheijndel, technisch adviseur van Puratos en Maurits de Greef, keurmeester en lid van het Boulangerie Team. Zij maakten tijdens de ledenbijeenkomst van De Echte Bakkers de winnaars bekend. “Het brood van Nijkamp is vooral zo goed omdat de korst zo mooi dun is en heel krokant. Verder scoort hij op de onderdelen smaak, aroma en eeteigenschappen heel hoge cijfers,” vertelt Van Scheijndel.
Lat ligt hoog
Desembrood is hipper dan ooit, logisch dat steeds meer bakkers meegaan met deze trend. Toch is desembrood ouder dan we denken. Desembrood wordt al gemaakt sinds het begin van het brood bakken.
Martin Nijkamp blijft altijd bezig met het verbeteren en ontwikkelen van zijn producten. Martin: “We gingen ook deze keer voor de winst en ik had heel graag net als vorig jaar de titel gepakt. Maar de andere bakkers zitten ook niet stil en worden steeds beter waardoor de lat telkens iets hoger komt te liggen. Dus ik ben nu heel blij met deze derde prijs.”
Proef het zelf!
De productkeuringen van het Echte Bakkersgilde waar Martin Nijkamp altijd aan meedoet hebben als doel om te leren en producten telkens te verbeteren. Daardoor bij jij altijd verzekerd van de beste kwaliteit van zowel de desembroden als de andere bakkersspecialiteiten. Proef het daarom zelf scoor het winnende desembrood bij Nijkamp in Holten of Zutphen!